Viziteaza Sintra, taramul feeric al castelelor din Portugalia

Sintra, micul oras situat in apropierea capitalei Portugaliei, este o comoara a Europei si visul oricarui iubitor de castele, oferind trei astfel de constructii fabuloase, uimitoare si unice in felul lor. Micuta localitate, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1995, se mandreste cu Palatul Pena, Castelul Maurilor din secolul al XI-lea si cu Palatul National, dar si cu o manastire fascinanta, cu un parc natural superb si cu un centru vechi colorat, plin cu magazine si restaurante in aer liber.

Cum ajungi in Sintra:

Un bilet de tren ieftin te va duce de la Lisabona la Sintra in aproximativ treizeci de minute. Dupa ce ajungi la gara, poti sa te opresti la un mic magazin de strada si sa cumperi o bucata de “egg custard tard”, desertul popular din Portugalia, in timp ce astepti autobuzul care te va duce in varful muntelui pentru a incepe turul castelelor (biletul de autobuz trebuie platit separat).

Urca in autobuz acolo unde gasesti semnul Pena Palace si cumpara biletul care iti ofera, de asemenea, acces la Castelul Maurilor, de la micul chiosc situat in autogara.

Sintra devine foarte aglomerata dupa-amiaza, asa ca daca doresti o experienta mai linistita si o sansa de a obtine poze nestingherite, ar fi bine sa iti incepi aventura dimineata devreme.

Prima oprire: Palatul Pena

Palatul National Pena, una dintre cele mai cunoscute expresii ale romantismului capricios din secolul al XIX-lea, a fost finalizat in 1854 de catre regele Ferdinand, iar zidurile sale colorate in nuante aprinse pot fi observate chiar si din Lisabona in zilele senine. Turnuletele si cupolele sale luminoase arata de parca ar fi desprinse din filmele Disney.

Camerele sunt bine conservate, avand o multime de piese de mobilier si lucruri ce erau folosite de regii si reginele ce au domnit in Portugalia de-a lungul istoriei. Dar adevarata splendoare a acestui palat este exteriorul si vederile sale spre celelalte castele.

A doua oprire: Castelul Maurilor

La o plimbare de cincisprezece minute de Palatul Pena se gaseste Castelul Maurilor, construit in secolul al XI-lea, intr-un mod foarte diferit. Desi cea mai mare parte a castelului a cazut demult in ruine, poti totusi sa urci treptele abrupte de-a lungul peretilor exteriori pentru a te bucura de vederile splendide din jur.

Imagineaza-ti maurii si apoi crestinii care au ocupat castelul cu atat de multe secole in urma si bucura-te de vedere.

A treia oprire: Palatul National Sintra

Dupa toate drumetiile de la Castelul Maurilor, este mai usor sa revii la autobuz (biletul este inca valabil) si sa mergi pana la Palatul National Sintra. Dupa Palatul Pena si Castelul Maurilor, Palatul National Sintra ti se va parea mai putin impresionant, insa merita sa fie totusi explorat, avand cateva caracteristici notabile.

Acesta este cel mai vechi palat regal supravietuitor din Portugalia, avand camere cu adevarat uimitoare. Prima camera in care vei intra este Camera Lebedelor, sala de banchet a castelului, numita dupa lebedele vopsite pe tavan (lebada a fost animalul favorit al fiicei regelui). Apoi vei trece prin dormitorul regelui, plin de comori regale. Steaua castelului este, totusi, Camera Cerbului. Cu un tavan bogat detaliat, decorat cu aur, ce descrie mai multi cerbi, si cu ziduri acoperite cu placi albastre si albe, sala este realmente impresionanta.

Retine ca acest castel necesita un bilet separat.

img_3443

1 comment for “Viziteaza Sintra, taramul feeric al castelelor din Portugalia

  1. May 8, 2017 at 22:27

    Suna atat de bine, iar orasul arata foarte special! Are un iz de istorie si autenticitate! Chiar mi-as dori sa merg acolo, sa vizitez locuri si sa fac fotografii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *