Viziteaza Oceanariul din Lisabona

Acvariul din Lisabona este cel mai mare Oceanariu de apa sarata din lume, fiind o atractie turistica de top, in special pentru cei care calatoresc alaturi de copii. In interiorul Oceanariului exista peste 450 de specii diferite de animale, inclusiv rechini ce apartin mai multor specii, pinguini si chiar si vidre de mare.

Acest Acvariu a fost construit ca element central pentru Expozitia din 1998, iar dupa aproape doua decenii mai tarziu este inca una dintre cele mai bune atractii turistice din Lisabona destinate familiilor. Situat in districtul Parque das Nações din Lisabona, Oceanariul este recomandat tuturor vizitatorilor capitalei Portugaliei, laudandu-se a fi unul dintre cele mai bune Acvarii din lume.

Oceanariul din Lisabona este deschis in fiecare zi, intre orele 09:00 si 18:00, iar pretul biletului este de 13 Euro pentru adulti, 9 Euro pentru elevi si 9 Euro pentru pensionari. O vizita obisnuita dureaza 1-2 ore, dar deoarece Acvariul face parte din marele Expo Park, asteapta-te sa petreci in aceasta zona cel putin o jumatate de zi.

Incearca sa eviti vizitarea Oceanariului la sfarsit de saptamana in timpul sezonului de vara, deoarece in acea perioada acesta este, de obicei, foarte aglomerat, in special la orele pranzului.

Acvariul din Lisabona se gaseste la doar o plimbare de 10 minute de statia de metrou Oriente (de pe linia rosie) si este in mod clar directionat prin diverse locuri.

Impartit in patru rezervoare mai mici si unul mare central, acestea reprezentand cele patru ecosisteme oceanice majore ce se gasesc in intreaga lume, Oceanariul din Lisabona prezinta sistemele ecologice din Atlanticul de Nord cu a sa coasta stancoasa, recifurile de corali din India tropicala, vegetatia vareca din Pacific si linia de coasta din Antarctica.

Rezervorul central este separat de cele patru rezervoare ecologice printr-o bariera de sticla, pentru a da impresia de un rezervor masiv. Este, in mod cert, exponatul principal din Oceanariu si are 1000 de metri patrati si o adancime de 7 metri, celelalte patru rezervoare avand cate 49 de metri patrati.

Apa din rezervorul central din Oceanariu este mentinuta la o temperatura care permite atat pestilor temperati cat si celor tropicali sa traiasca. Printre speciile de vietati marine care traiesc in acest rezervor se numara rechinii, pisicile de mare, himerele, diverse specii de ton, tiparii Moray, baracuda mare si pestele-soare.

IMG_9034-1024x683

3 comments for “Viziteaza Oceanariul din Lisabona

 1. August 31, 2016 at 19:56

  Cand voi avea drum si pe acolo, sigur il voi vizita.

 2. Adi
  September 9, 2016 at 12:34

  Suna interesant. Multumum pentru informatii. Mergem negresit.

 3. September 14, 2016 at 18:17

  Ajung saptamana viitoare acolo, ca doar este in drumul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *