Viata din citate

Viata din citate by Carla Nemes

In ultimul an cred ca am vazut de cel putin 50 de ori circuland pe retelele de socializare un citat de care lumea pare sa nu se plictiseasca ,,when life gives you lemons, make a lemonade”. Un citat care iti arata foarte simplu ca trebuie sa fii optimist. Nu am o problema cu citatul in sine ci mai degraba cu felul si frecventa cu care vad acest citat over and over again.

Traim intr-o societate a logicii, a informatiei care circula libera si care poate fi accesata de aproape oricine, oriunde. Informatie rezumata, concisa si explicata foarte simplist pentru ca nu mai avem timp pentru ,,varianta lunga” si nici timp pentru analiza literara. Nici asta nu ma deranjeaza, atata timp cat ai acces la orice fel de informatie fie ca e buna sau nu, concisa sau detaliata, esti expus ei, iti imbogateste clar intelectul. Problema e ca din pacate luam toata informatia asta care circula libera intr-un timp foarte scurt si avem pretentia ca o si intelegem intr-un timp la fel de scurt.

Sa revenim la optimismul care circula liber pe internet. Dam de o problema sau de o tristete si la un click distanta sunt poze cu citate care fie explica starea noastra fie dau solutii problemelor noastre.

Avem fobii, anxietati, panici, drame si tristeti pe care le constientizam si in momentul in care le-am constientizat urmatorul pas e gasirea cauzei. Cu toata informatia la care avem acces nu ne ia foarte mult sa aflam cauza: articole, povesti, studii care se potrivesc perfect cu situatia noastra si care explica pe intelesul tuturor ca ceea ce traiesti sau ce simti e firesc, li se intampla si altora, exista o explicatie pentru tot. Si evident ca dupa ce ai descoperit cauza vrei sa depasesti problema cat mai repede si atunci in acelasi mediu cauti rezolvarea. Acolo e impanzit internetul de citate, lectii, solutii in 10 pasi de cum sa treci peste tot ce e negru in viata ta.

Asa am ajuns sa fim inconjurati de oameni cu probleme, care stiu ca au o problema, care stiu si de ce au o problema dar nu sunt capabili sa treaca peste si se nasc niste frustrari si frici si mai mari in ei. Asa am ajuns sa traim inconjurati de ,,filozofi” care au un raspuns sau o solutie pentru tot ceea ce priveste vietile si problemele altora dar incapabili de a-si infrunta proprii demoni. De cate ori nu ne trezim dand sfaturi extraordinare celor din jurul nostru dar cand ne confruntam cu aceeasi situatie suntem incapabili de a aplica aceleasi principii? Pentru ca detinem toata informatia dar nu ne-am acordat timp sa ne-o si asumam. Cand suntem diagnosticati si ne-a fost dat tratamentul, nu inseamna ca suntem automat vindecati.

citate de viata

Prin urmare…

Nu mai rezuma o traire intr-un citat, nu mai cauta solutia in 10 pasi si nu te apuca de limonada daca ai primit o lamaie!

1 comment for “Viata din citate

  1. September 18, 2014 at 11:41

    O viata din citate este una 100% falsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *