În vacanţă cu prietenul patruped

În vacanţă cu prietenul patruped

Concediile sunt perioadele din an cel mai mult aşteptate, o sursă de odihnă şi relaxare, bine-venită după perioade lungi de muncă şi încordare. Toţi membrii familiei se pregătesc din timp pentru noile experienţe, fiind nerăbdători să descopere destinaţii inedite. Când însă familia conţine şi un membru patruped, atunci se impune respectarea câtorva reguli, în momentul în care se alege destinaţia de vacanţă.

Confortul câinelui

Este bine ştiut faptul că prietenii noştri patrupezi sunt mari amatori de schimbare şi distracţii, însă acestea vor fi posibile doar atunci când stăpânul îşi poate controla câinele. Astfel, pregătiţi cu o lesa pentru câini, botniţă, castroane, dispozitive pentru apă şi aşternuturi absorbante, dacă este nevoie, puteţi pleca în concediu, însă doar după ce v-aţi asigurat că locaţia în care veţi fi cazaţi permite accesul cu animale de companie. Pentru ca vacanţa alături de câine să fie plăcută şi relaxantă, trebuie avut grijă de confortul patrupedului. Atât timp cât se simte în siguranţă şi confortabil, acesta va fi cooperant, cuminte şi ascultător. Tocmai din aceste motive, ar trebui să îl ţineţi mereu aproape, să nu îl lăsaţi singur în maşină sau într-o locaţie necunoscută şi să aveţi la îndemână lucruri familiare, care îl vor păstra într-o atmosferă cunoscută şi liniştitoare. De asemenea, pentru confortul lui, dar şi al familiei voastre, veţi cere toate informaţiile necesare înainte de a planifica anumite excursii sau vizite, tocmai pentru a vă asigura că veţi fi primiţi cu patrupedul. Acolo unde sunt acceptaţi câinii, încercaţi să vă supuneţi recomandărilor locului respectiv, pentru a respecta siguranţa şi intimitatea celorlalte persoane prezente în zonă.

Drumurile lungi alături de câine

Un drum lung va fi solicitant pentru orice câine, indiferent cât de mult i-ar plăcea să se plimbe cu maşina. Este posibil să se plictisească, să aibă rău de maşină, să devină agitat sau chiar agresiv. Pentru a evita situaţiile dificile şi pentru a nu pune în pericol câinele sau pe ceilalţi ocupanţi ai maşinii, asigură-te că patrupedul tău acceptă cu bucurie deplasarea cu maşina. Dacă ştii că nu îi este confortabil în maşină şi manifestă agitaţie, atunci evită să pleci cu el la drumuri lungi. Pe durata unei călătorii lungi, fă multe opriri astfel încât câinele să se mişte şi să îşi satisfacă necesităţile fiziologice.

Încearcă să nu îl hrăneşti înainte de plecare şi nu îi oferi gustări pe drum, decât dacă este o călătorie foarte lungă, context în care după masă veţi mai aştepta o oră, înainte de a relua drumul. Nu uita să ai apă la îndemână şi protejează-ţi maşina. Dacă maşina permite, respectiv dacă portbagajul este deschis, vei monta un grilaj sau o plasă de protecţie, urmând ca patrupedul să stea pe durata călătoriei, în spate. În cazul în care maşina nu permite folosirea portbagajului,  este recomandat să stea cât mai liniştit, fie pe bancheta din spate, fie pe podea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *