Uleiul de cocos – O solutie ce iti va albi dintii in mod natural

Ai auzit probabil de beneficiile pentru sanatate ale uleiului de nuca de cocos si cat de grozav este pentru organismul tau. Dar stiai ca acest ingredient poate fi folosit cu succes si in alte scopuri, cum ar fi pentru infrumusetarea parului, a pielii si chiar a dintilor?

Frecarea dintilor cu ulei de cocos ar trebui sa fie o sarcina inclusa in rutina zilnica. De fapt, acest obicei nu este nou; de sute de ani, mai multe culturi folosesc nuca de cocos pentru dinti datorita continutului sau bogat in ioni de calciu si magneziu. Totodata, uleiul de cocos este destul de des folosit ca apa de gura, datorita faptului ca are proprietati antibacteriene si ca nu contine produsi chimici duri ce pot afecta smaltul dintilor sau gingiile.

Dar, in ultima vreme, uleiul de cocos a devenit destul de cunoscut ca ingredient natural de albire a dintilor. Indiferent daca acesta functioneaza pe partea de albire a dintilor sau nu, merita o incercare, deoarece, dupa cum am mai mentionat in randurile de mai sus, este un produs cu totul natural.

Atentie: Asigura-te ca uleiul de cocos pe care ai de gand sa il folosesti pentru dantura este 100% natural.

Cum sa iti albesti dintii folosind ulei de cocos:

Daca nu l-ai mai cumparat pana acum, trebuie sa stii ca acest tip de ulei nu este in stare lichida in forma sa naturala, ci arata ca o pasta alba. Dar miroase dumnezeiesc!

Freaca-ti dintii cu uleiul de cocos dimineata, preferabil inainte de a te spala cu pasta de dinti. Poti, de asemenea, sa iei o lingura de ulei de cocos si sa o tii in gura 15-20 de minute, apoi sa o elimini. Doar ai grija sa nu inghiti uleiul in timp ce incerci sa il mentii in gura.

Clateste-ti usor gura cu uleiul de cocos cat timp ingredientul il ai in gura. Poti face acest lucru in timp ce te ocupi de alte treburi casnice, pentru a nu te plictisi.

Dupa ce expira cele 15-20 de minute, elimina uleiul de cocos in cosul de gunoi, NU in chiuveta, deoarece acest ulei se poate solidifica in momentul in care intra in contact cu apa rece din scurgere, blocand ulterior instalatiile sanitare. Cu siguranta, nu doresti sa incerci sa iti imbunatatesti igiena orala cu acest cost.

In final, clateste-ti gura cu apa calduta, periaza-ti dintii in mod normal si curata spatiile interdentare cu ata dentara.

closeup of smile with white teeth

closeup of smile with white teeth

1 comment for “Uleiul de cocos – O solutie ce iti va albi dintii in mod natural

  1. May 4, 2017 at 10:44

    Cred ca merita incercat !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *