Trucuri pentru a economisi atunci când faceți cumpărături online

pexels-andrea-piacquadio-3756345

Majoritatea magazinelor fizice oferă în prezent și opțiunea de a comanda produse online, ceea ce este foarte convenabil, în special datorită faptului că în magazinele fizice stocul este limitat, pe când în online, disponibilitatea este mult mai mare, nu este necesar să vă deplasați până la magazin și nici să așteptați la casă. Sunt și alte avantaje, de exemplu, dacă comandați haine, le puteți proba acasă, și puteți încerca diferite ținute înainte de a decide dacă să păstrați sau nu articolul respectiv.

Cumpărăturile online oferă însă mai multe avantaje și beneficii, de care puteți profită și dvs. cu ajutorul câtorva trucuri:

Utilizați platforme de comparare:

Puteți folosi o platformă de comparare pentru a găsi magazinul care oferă cel mai bun preț. De multe ori cel mai bun preț se găsește într-un un e-shop mai puțin cunoscut și prin utilizarea unei platforme de comparare puteți găsi aceste magazine mult mai ușor.

Platformele de comparare au apărut în urmă cu mai bine de 25 de ani, în prezent puteți găsi astfel de platforme atât pentru a compara prețurile produselor, cât și a serviciilor. Partea bună este că sunt gratuite pentru utilizatori și pot fi de mare ajutor. De exemplu, pe Moneezy puteți compara diferite credite nebancare, însă găsiți și diferite articole informative despre credite în general, cât și informații detaliate despre creditori, toate într-un singur loc și la doar câteva clickuri distanță.

Utilizați platforme de cashback:

Dacă o platformă de comparare vă ajută să găsiți cea mai avantajoasă ofertă, o platformă de cashback vă recompensează într-un alt mod. Ideea din spatele platformelor de cashback este foarte simplă, practic aceea platformă împarte comisionul primit de la comerciant cu dvs. Tot ce trebuie să faceți este să accesați site-ul comerciantului prin platforma de cashback. Această recompensă este de regulă între 2% și 5% din valoarea comenzii, un procent foarte atractiv din punctul nostru de vedere. La fel ca platformele de comparare, și platformele de cashback sunt gratuite pentru dvs., așa că nu există niciun motiv să nu le încercați.

Majoritatea platformelor de cashback au și o extensie care poate fi instalată în motorul de căutare preferat (Google Chrome, Mozilla Firefox, etc). Avantajul extensiei este că veți primi o notificare de fiecare dată când vă aflați pe un e-shop partener.

Așadar, pentru a profita de cele mai bune oferte, vă recomandăm să utilizați aceste două platforme, iar pentru a avea o experiență și mai pozitivă, vă recomandăm să acordați atenție și următoarelor aspecte:

  • Costul transportului – desigur, cu toții ne dorim transport gratuit, însă nu este întotdeauna posibil. Însă cu cât aveți mai multe metode de livrare, cu atât mai bine, astfel o puteți alege pe cea mai ieftină sau convenabilă pentru dvs. De regulă puteți găsi următoarele metode de livrare: curier (una sau mai multe firme + varianta express), ridicare colet la magazin sau prin poștă.
  • Condițiile și costul returului – un risc pe care trebuie să ni-l asumăm atunci când facem cumpărături online este faptul că produsele respective pot arăta diferit în realitate. Dacă comandăm haine sau încălțăminte, probabilitatea ca acestea să nu se potrivească este mult mai mare, așadar este important ca returul să fie cât mai simplu și flexibil, și de preferabil gratuit. O perioadă de retur de 15-30 de zile este standard în România.

Sperăm că ați găsit trucurile și recomandările noastre folositoare și că o să le încercați data viitoare când faceți cumpărături online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *