Tehnologia Isofix de câteva decenii

image001

Isofix este un sistem pentru atașarea scaunului pentru copii în mașină. De fapt, este un standard recunoscut la nivel internațional pe care îl îndeplinesc majoritatea articolelor specializate de astăzi de acest tip. Scaunele au un set de puncte de fixare specifice pentru a asigura siguranța și securitatea copiilor atunci când călătoresc pe scaunul lor individual în vehicul.

Majoritatea mașinilor fabricate după 2006 au elementele de fixare necesare pentru a fixa corect scaunul pe bancheta din spate a mașinii. Aceasta înseamnă că inelele sunt montate din fabrică între scaunul din spate și spătar, pe care poate fi atașat scaunul de mașină al micii comori.

Cel mai mare avantaj al sistemului Isofix este că ajută la instalarea scaunului mai ușor și mai rapid. În plus, nu există riscul ca acesta să se miște în timpul călătoriei. Produsele pentru copii care îndeplinesc acest standard au denumirea necesară, care este scrisă cu abreviere.

În ceea ce privește mașina și dacă are sistemul, acest lucru poate fi verificat în documentele mașinii. În plus, nu există nici o modalitate de a nu vă orienta, deoarece este suficient să verificați dacă există dispozitivele necesare în spatele banchetei. Și sunt paranteze în formă de U, care în majoritatea cazurilor sunt două la număr.

Majoritatea mașinilor moderne au așa-numitul picior de sprijin și ancoră de sprijin. Aceasta este o blocare a scaunului pentru podeaua vehiculului, iar în al doilea caz este un sistem pentru atașarea spătarului scaunului la cabină. Aceste puncte de sprijin garantează securitatea maximă pe care sistemul o asigură.

image002

Numele Isofix în sine este o abreviere a denumirii organizației de standardizare, iar ultimele trei litere indică literalmente metoda atașamentului.

Un studiu internațional demonstrează importanța sistemului cu o serie de teste care au fost făcute pe diferite mașini și tipuri de scaune. Rezultatele arată că peste 96% din scaunele Isofix sunt atașate corespunzător la mașină. Pentru locurile care nu au sistemul, acest procent este semnificativ mai mic și nu depășește 30%.

Concluzia este că îmbunătățirile moderne legate de scaunele auto pentru copii sunt asociate cu minimizarea erorilor la instalarea lor.

Nu trebuie să ratăm faptul că copiii pot fi destul de mobili pe scaun. Centurile de siguranță oferă siguranță suplimentară, indiferent cât de bine este montat scaunul. Pot avea 3 sau 5 puncte de fixare pentru a preveni căderea copilului sau ieșirea din scaun.

Acest lucru este deosebit de periculos atunci când călătoriți. Mai mult, părintele-șofer poate fi singur în mașină cu cel mic. Toate aceste sisteme de securitate vor asigura o călătorie lină și fără probleme pe distanțe scurte și lungi cu micul soare.

Avantajele tehnologiei Isofix

  • Instalare rapidă și ușoară, fără riscul de erori fatale
  • Securitate garantată și confort maxim pentru copil
  • Călătorie lină și mai calmă

Este important să rețineți că standardele general acceptate necesită ca copilul împreună cu scaunul să nu depășească mai mult de 33 de kilograme. Pentru bebelușii mai mici, instalarea trebuie să fie opusă direcției de mișcare, ceea ce este din nou pentru o siguranță mai mare. Pentru copiii mai mari, sunt disponibile scaune individuale.

După vârsta de 4 ani, copiii pot călători în ele. Ceea ce este special aici este că se bazează pe centurile de siguranță ale mașinii. Înălțătoarele pot avea sau nu spătarele. În Bulgaria, este obligatoriu să folosiți un scaun auto până când copilul atinge 150 cm înălțime sau ajunge la vârsta de 12 ani.

Pe pagina Kidso.ro veți găsi scaune auto pentru copii de înaltă calitate. Produsele sunt la prețuri rezonabile și cu o calitate garantată. Toate articolele îndeplinesc standardele internaționale și toate celelalte cerințe pentru bunurile destinate celor mai tineri consumatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *