Steagul. Ce trebuie sa stii despre el?

00f7b7b

Fiecare om simte o oarecare mandrie in momentul in care se simte reprezentat iar steagul este creat cu scopul de a-i aminti de aceasta mandrie. Steagurile nationale sunt cele mai populare steaguri, insa aproape fiecare companie mare are propriul steag, ficare echipa sportiva are un steag si exista chiar familii care isi fac steaguri personalizate. In istorie, steagul a reprezentat extrem de mult pentru fiecare popor in parte, asadar, este bine sa stii cat mai multe despre acest simbol.

Nu vom incerca sa descoperim absolut totul despre steaguri, deoarece este o misiune aproape imposibila. Totusi, putem sa punctam cateva elemente foarte interesante despre bucata de material textil pentru care multi oameni din istorie au murit.

Steagul ii ajuta pe soldati sa isi cunoasca pozitia in lupta

In timpul razboaielor corp la corp, steagul era un semn prin care soldatii se recunosteau si puteam sa isi construiasca strategii. Evident, steagurile inamice ofereau informatii despre pozitia inamicului pe campul de lupta, asadar, nu era intotdeauna chiar atat de productiv sa ai un steag ridicat. Dat fiind faptul ca era si un puternic simbol, majoritatea armatelor ridicau steaguri.

Pentru unele state, steagul spune povesti despre istorie

Exista tari, precum Marea Britanie, in care steagul a evoluat destul de mult in functie de istorie. Drapelul de astazi al regatului Unit este compus din steagurile Angliei, Scotiei si Irlandei,si se numeste Union Jack. Lipseste, totusi, o referinta la steagul Tarii Galilor.

Pamantul are propriul steag

Exista un steag al Pamantului, care arata destul de interesant. Pentru a-l putea folosi insa, trebuie sa gasim o planeta pe care sa o cucerim. De asemenea, trebuie sa ducem globalizarea la bun sfarsit in asa fel incat sa simtim cu totii ca ne reprezinta acel steag.

Steagul Americii a fost desenat de un elev de 17 ani

Aspectul actual al steagului American este desenat de catre un elev pentru un proiect la Istorie. Partea interesanta este ca nota elevului pentru steag a fost abia B- ( Notarea in America incepe de la A si ajunge la F)

Ulterior, dupa ce steagul a fost ales pentru a reprezenta America, dintre 1500 de proiecte, nota a fost schimbata in A.

1 comment for “Steagul. Ce trebuie sa stii despre el?

  1. June 22, 2017 at 11:49

    N-as fi crezut ca un elev de 17 ani a desemnat steagul Americii.
    Foarte interesant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *