Sfaturi financiare pentru cupluri care locuiesc împreună fără a fi căsătorite

loq3dh6jldgh0yl3j7bg

Să te muți cu partenerul este același lucru cu a avea o casă împreună și a împărtăși același scop financiar. Înainte de a face acest pas în relație, cuplurile ar trebui să discute și aspectele financiare unui trai în comun. Căsătorite sau nu, cuplurile se despart de cele mai multe ori din cauza finanțelor. Vorbind despre buget și despre scopurile financiare în mod regulat poate reduce conflictul și tensiunea cauzate mereu de problema banilor. Și partenerul nu ar trebui să ascundă nimic în relația de cuplu, nici măcar un împrumut rapid.

Pentru că ai început să construiești o relație, locuind cu partenerul tău, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. În primul rând, fii sincer cu partenerul tău în privința finanțelor tale. Discută despre venit, credite, economii, bunuri, scopuri financiare și orice altceva în afara banilor cheltuiți pentru cadou de ziua partenerului. Atitudinea ta despre bani și despre obiceiurile de a cheltui pot fi diferite de a partenerului, așa că trebuie găsit un punct comun.

Cum tu și partenerul tău aveți venituri diferite, hotărâți-vă să locuiți undeva unde vă puteți permite amândoi și împărțiți cheltuielile direct proporțional cu veniturile voastre. Pentru a ține relația cât mai fericită, discută despre cum veți împărți cheltuielile precum chirie, mâncare și utilități, dar și alte cheltuieli neașteptate precum reparația mașinii sau venirea pe lume a unui bebeluș.

De asemenea, ia în considerare deschiderea unui cont comun, în afara conturilor deja deținute, pentru a plăti cheltuielile comune. Poate nu vrei să împarți toate cheltuielile, așa că acele conturi separate trebuie să existe. Pentru că locuiți împreună și este posibil să vă căsătoriți, vorbiți despre scopuri financiare pe termen scurt sau pe termen lung. Gândește-te la impactul financiar al acestor scopuri și la cum veți munci împreună la realizarea lor.

Mai mult, păstrați creditele separat. Și un credit rapid fără acte trebuie să fie ținut separat. Dacă unul dintre parteneri are un credit, iar celălalt nu are nici un împrumut bancar, situația este total diferită în ceea ce privește obligațiile financiare, care au un efect pe termen lung legat de cheltuielile lunare. Chiria nu este o problemă, însă coabitarea devine o problemă dacă partenerul tău este proprietarul casei și tu plătești jumătate din rată la creditul pentru casă, fară ca proprietatea să fie pe numele tău.

Un lucru important, evită să contractezi un împrumut împreună cu partenerul tău înainte de a fi căsătoriți. Dacă vă despărțiți, este posibil ca partenerul tău să refuze să plătească jumătate din rata pentru creditul contractat împreună. De aceea, trebuie să ai mare grijă atunci când împarți finanțele cu jumătatea ta fără a fi căsătoriți.

Un număr foarte mare de cupluri aleg să-și unească viețile, trăind împreună, fără a fi căsătorite. Un trai bun împreună presupune și o înțelegere din punct de vedere financiar. Deși căsătoria oferă o protecție pe diferite planuri, dar și în ceea ce privește finanțele, cuplurile aleg traiul în comun fără acte, însă cu responsabilități financiare.

2 comments for “Sfaturi financiare pentru cupluri care locuiesc împreună fără a fi căsătorite

  1. April 4, 2017 at 14:18

    Sunt f bune sfaturile !

  2. April 24, 2017 at 10:13

    Bine de stiut . Nu se stie niciodata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *