Sa cumpar un autoturism nou sau unul second-hand?

LexCars.ro – Ce intrebari ridica raportul cost-valoare in cautarea de vanzari auto noi performante si de calitate?

Fiecare cumparator auto trece prin procesul de cautare, selectie, testare, documentare si cerere a sfaturilor de specialitate in domeniu. Dar acest proces nu trebuie privit cu reticenta, cata vreme apelam la o companie de incredere. Lex Cars vine in sprijinul persoanelor ce sunt in cautare de vanzari auto noi pentru a le acorda timpul si atentia de care au nevoie pentru a gasi solutia care li se potriveste.

47_vanzari-masini2

La achizitionarea unei masini multi dintre noi isi pun urmatoarea intrebare: sa cumpar un autoturism nou sau unul second-hand?

Inainte de a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa luam in considerare faptul ca exista un acord universal in randul cumparatorilor auto ce opteaza pentru cea de-a doua varianta.

La o prima vedere, alegerea lor este motivata prin urmatoarele tipuri de raspuns:
• Autoturismele second-hand costa mai putin;
• Masinile noi isi depreciaza valoarea cel mai rapid, in special in primii doi ani de folosinta de la momentul cumpararii;
• In zilele noastre tehnologia a avansat destul de mult incat achizitionarea unei masini second-hand prezinta avantajele de siguranta si performanta similare celor de care avem parte atunci cand optam pentru cumpararea unei masini noi.

Ce alte aspecte ar trebui sa luam in considerare atunci cand cautam masini de vanzare?

• Argumentul financiar nu este valabil in toate cazurile – In timp ce optiunea cumpararii unei masini second hand poate satisface intru totul nevoile unor soferi, altii sunt de parere ca nimic nu poate compensa pentru calitatea unei masini noi si sunt dispusi sa plateasca diferenta de pret presupusa de aceasta alegere;

• Cand vine vorba despre achizitionarea unui autovehicul, argumentele in favoarea calitatii masinii si a sigurantei personale trebuie sa primeze in defavoarea costurilor implicate. Pana la urma siguranta personala nu poate avea un cost.

Ce motive solide am putea avea sa optam pentru o masina noua?

• Fiabilitatea

Mai presus de toate, atunci cand investim bani intr-o noua achizitie ne intereseaza sa aiba rezistenta necesara pentru a justifica investitia. Aceasta presupune preintampinarea problemelor tehnice ce ar putea sa apara, mai ales in cazurile in care alegem sa cumparam o masina deja folosita. Daca vrem sa avem garantia calitatii, atunci avem toate motivele pentru a cumpara o masina noua.

• Politele de asigurare

Toata lumea stie ca politele de asigurare sunt mai mici pentru masinile noi, prin comparatie cu cele de asigurare a masinilor second hand.
Daca tot vorbim despre aspectele financiare, atunci cumpararea unei masini noi ne ajuta sa economisim bani, pe termen lung, atat prin evitarea problemelor tehnice des intalnite la masinile uzate, cat si prin incheierea unei asigurari mai putin costisitoare.

• Valoarea in caz de vanzare

Unul dintre cele mai importante aspecte ale cumpararii de masini noi il reprezinta beneficiul de a o putea vinde la o valoare apropiata de valoarea la care am achizitionat-o. Acest argument este cu greu combatut, cata vreme avem gria sa pastram masina in conditii foarte bune pentru a o putea pune pe piata la un cost cat mai apropiat de valoarea sa initiala.

Pentru achizitie masini de vanzare noi sau rulate, accesati website-ul www.lexcars.ro sau telefonati la numarul: 0745 145 250

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *