Reteta de chiftelute taranesti – Chiftelute romanesti bune de tot!

Reteta de chiftelute taranesti – Chiftelute romanesti bune de tot!

De ceva vreme am inceput sa prefer mancarea pur romaneasca pentru ca este foarte gustoasa si mult mai sanatoasa decat preparatele strainilor, iar o dovada in acest sens sunt chiar bunicii si strabunicii nostrii care au trait mult si bine. De pilda, chiftelutele taranesti, o reteta buna de tot de chiftelute romanesti, pe care am mostenit-o din familie.

chiftelute taranesti reteta

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta de chiftelute taranesti:
1 kg carne
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
2 felii de paine
2 oua
sare, piper
2-3 linguri de faina
ulei pentru prajit

Mod de preparare al chifetelutelor romanesti:
Chiftelutele taranesti se prepara astfel: pentru inceput, trebuie sa dai prin masina de tocat toate ingredientele, si anume: carnea, ceapa, mararul, patrunjelul, painea si usturoiul.
Nu uita, insa, sa le toci marunt inainte sa le dai prin masina!
Apoi, peste compozitia obtinuta se adauga ouale, sarea, piperul si amesteci pana cand aceasta se omogenizeaza.
Acum, umezeste-ti foarte putin mainile cu apa, pentru ca sa poti forma chiftelutele, dupa care le dai prin faina. In cele din urma, acestea se scutura de excesul de faina si se pun in tigaie la prajit cand uleiul este incins.
Iar acum, spor la prajit chiftelute taranesti si pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *