Rasa umană în cea mai abjectă formă a sa

Rasa umană în cea mai abjectă formă a sa

Circulă pe internet o fotografie absolut înfiorătoare, unde un adult calcă în picioare un copil african, subnutrit și fără apărare.
Este o imagine hidoasă, de o cruzime inimaginabilă și pentru care nu-mi găsesc cuvintele. Omul este cu adevărat cea mai abjectă ființă pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământ…
Cred că o asemenea poză ar trebui pusă în fața tuturor acelora care ar putea stopa astfel de lucruri, cred că ar putea fi – și ar trebui! – arătată tuturor organismelor internaționale, ar putea fi strecurată și în portofelele celor pentru care viața e doar veselie și shopping, ca să înțeleagă că pe pământul unde ei se simt atât de zei, există durere mai presus de orice exprimare și că banii lor ar putea schimba ceva din toate mizeriile abominabile de pe Terra, fie și măcar cât un grăunte de nisip.
Dacă aș fi o bună creștină, acum nu l-aș urî și nu l-aș condamna pe cel care a făcut asta. Dar nu sunt, drept pentru care îl urăsc cu toată ființa mea. Si l-aș condamna la moarte.


Carmen Voinea-Răducanu

4 comments for “Rasa umană în cea mai abjectă formă a sa

 1. sorina todor
  February 4, 2012 at 18:04

  privesc ingrozita,si nu imi vine sa cred ca e o fotografie reala..sunt stupefiata!!!

 2. vali
  February 21, 2012 at 12:04

  oribil…groaznic…fara inima,fara cuvinte…
  nu cred totusi ca e k… sa vedem asa ceva..oricum nu avem putere sa indreptam ceva

 3. VAly
  February 27, 2012 at 15:50

  Unele persoane, sau nu persoane mai bine zis unii retardatzi mentali mai fac si chestii de genul asta, insa eu unu nu ias omori las pune si eu pe unul foarte mare sau makr un obiect foarte greu kre sa il striveasca dar chiar my rau decat pe copil si ias taia picioarele de la glezne asta as face.

 4. January 22, 2014 at 20:00

  Dacă omul este cea mai abjectă creatură, atunci şi tu, cel care scrii aici eşti o creatură la fel de abjectă. Acelaşi om, creatură abjectă este şi cea mai sublimă creatură de pe faţa pământului. tot omul este cel care a creea minuni pe faţa pămîntului, opere de artă, capodopere muzicale, tot omuul este cel care a dat dovadă de jertfă în a ajuta un copil sa nu moară de foame
  Omul este o creatură cu două feţe, nu în sensul popular, de făţărnicie, este o fiinţă duală, jumătate în pământ şi jumătate în cer. Din păcate mai mulţi sunt sub pământ cu totul şi prea puţin se înalţă. Dar de aceea suntem liberi, sclavii propriei noastre libertăţi. Liberi sunt cei care au dobândit prin călcarea propriei voinţe spre rău să se lepede de pământ şi să trăiască în cer încă pe pământ fiind, acei oameni sunt cei pe care noi îi numim sfinţi. Ei sunt cei cărora le pupăm oasele, aşa cum zic unii. În timp ce oasele acelora vor puţi a hoit, oasele sfinţilor capătă proprietăţi neobişnuite, dovadă a lepădării de cele degradabile şi stricăcioase. Ei sun adevăraţii reprezentanţi ai rasei umane, urmaşi vrednici ai lui Adam, ei sunt de partea lui Abel, nu a lui Cain. Binele şi răul stau sălăşluite în noi şi numai de noi depinde cui dăm frâu liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *