Program de contabilitate pentru o firma la inceput. Merita sa platesti pentru el?

Indiferent cat de mare este o afacere sau cum isi organizeaza partea financiara, un program de contabilitate este un instrument care poate ajuta la economie de timp, de bani si de stres. Daca in trecut erau multe afaceri care optau pentru facturi pe hartie si o contabilitate simpla (simpelt regnskab), facuta in regim propriu, astazi nu mai este rentabila o astfel de optiune in conditiile in care exista programe gratuite de contabilitate.

Este sigur un software gratuit de contabilitate?

In mod normal, oamenii au o reticenta in ceea ce priveste lucrurile gratuite, mai ales atunci cand acestea implica date importante ale firmei sau personale. Cu toate astea, cei de la regnskabspiloten.dk apreciaza ca un software de contabilitate online (online regnskabsprogram), care este oferit gratuit, poate sa fie cea mai buna alegere pentru o firma aflata la prima experienta cu un astfel de produs.

De regula, programele oferite in mod gratuit solicita si taxe, in momentul in care numarul documentelor ajunge sa fie foarte mare sau dupa ce trece un anumit timp. Gratuitatea se bazeaza pe ideea de a convinge prin calitatea serviciilor. Tocmai de aceea, daca este ales corect, programul de contabilitate, chiar si gratuit, este sigur.

Merita platit pentru un program de contabilitate?

Atata vreme cat exista variante gratuite bune, s-ar putea sa apara ideea ca plata pentru un astfel de produs este inutila. Totusi, dupa ce este testat, un program bun merita sa fie sustinut financiar in asa fel incat sa poata ramane activ cat mai multa vreme si sa ofere servicii de o calitate cat mai buna.

Ce trebuie sa ofere un program bun de contabilitate?

O utilizare cat mai simpla, in asa fel incat documentele sa poata fi emise atat de administratorii firmelor, cat si de contabili;
Posibilitatea de a trimite facturile catre clienti direct din program, eventual si in mod recurent;
Salvarea documentelor in cloud, in asa fel incat sa nu se poata pierde;
Tot felul de optiuni suplimentare cum ar fi schimbul valutar automat direct pe factura sau preluarea datelor unei firme in functie de CUI;
Posibilitatea de a realiza incasari sau plati in avans;
Statistici cat mai detaliate referitoare la tot ceea ce s-a intamplat in cadrul firmei din punct de vedere financiar;
Posibilitatea de a putea fi folosit de oriunde. Este important ca programul sa poata fi folosit cu usurinta atat de pe desktop cat si de pe mobil si chiar sa aiba o aplicatie in acest sens.

Pasii corecti pentru un antreprenor aflat la inceput, atunci cand vine vorba despre partea financiara sunt destul de simpli: alegerea unui program de contabilitate gratuit si trecerea la varianta cu plata in momentul in care acesta convinge. Din fericire, exista optiuni cat se poate de bune pe piata, asadar singura grija pe care trebuie sa o aiba antreprenorii este legata de ceea ce ofera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *