Prăjitură de post. Rețetă rapidă

Aveți poftă de ceva dulce, dar țineți post? Nicio problemă, sunt atât de multe prăjituri și alte minunății de post încât ai de unde alege. Drept urmare, codrosu.ro vă cheamă la o felie dulce de prăjitură de post. O rețetă rapidă și foarte ușor de făcut.

Iată rețeta prăjiturii de post, plină cu gem de prune și alintată cu o glazură din zahăr.

Ingrediente: pentru foi aveți nevoie de 250 gr margarină, 375 gr făină, 180 gr zahăr pudră, un praf sare, o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu pe care-l stingeți cu zeamă de lămâie, coajă rasă de la o lămâie și un praf de vanilie.
Ingredientele pentru glazură: 200 gr zahăr pudră, 3 – 4 linguri de apă fierbinte, colorant sau cacao, o lingură de ulei.
Se prepară aluatul cu cele mai sus menționate,  iar apoi se lasă să stea la rece 1 – 2 ore, se împarte în două se întind foi, una se pune într-o tavă tapetată cu hartie de copt, se pune apoi un strat de gem de prune, apoi se pune deasupra cea de-a doua foaie.  Se coace prăjitura la foc moderat.  Mai apoi se amestecă separat ingredientele pentru glazură, care trebuie să aibă consistența unei smântâni foarte groasă, după care se întinde pe prăjitura caldă (puteți colora un pic de glazură cu cacao și să puneți peste cea roz).

Poftă bună!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *