Poze cu vulpi – Wallpapers cu vulpi – Generalitati despre vulpi

poze_animale_salbatice-vulpe-prinzand-soarece

Poze cu vulpi – Wallpapers cu vulpi – Generalitati despre vulpi

Iata cateva informatii generale despre vulpi:
Vulpea este un animal salbatic, carnivor, al carui nume stiintific este „vulpes crucigera”. Alte animale care fac din aceeasi familie cu vulpea (familia Canidae) ar fi  lupul, cainele, sacalul si enotul.
Vulpea este un animal salbatic carnivor care mananca in special mamifere mici ca soareci de camp, popandai, castori, lemingi, veverite, iepuri etc. Vulpile au un simt al auzului si mirosului foarte dezvoltat, putand detecta posibila prada fara sa fie nevoie sa o vada. Ca si modalitate de a vana se aseamana foarte mult cu pisica, nu alearga dupa prada, ci o pandeste si se arunca apoi asupra ei, printr-un salt foarte inalt si foarte precis in majoritatea cazurilor. Vulpile sunt in permanenta pornite la vanat, chiar daca sunt satule, caci ceea ce prisoseste mesei zilnice este ingropat, deci isi face un fel de provizii pentru zile mai putin norocoase la vanat. Noi mai cunoastem vulpile si mari amatoare de gaini si acesta este unul dintre motivele pentru care vulpile nu prea sunt privite cu mare simpatie de catre gospodari, dar un alt motiv ar fi si acela ca acestea sunt mari purtatoare de microbi, unul foarte grav ar fi microbul turbarii. Pot fi afectate in special mamiferele cu care vulpile intra in contact direct, dar boala poate fi transmisa si omului, fie direct prin muscatura, fie prin intermediul pasarilor din ograda.
Vulpile nasc de regula 5 pui, o singura data pe an, intre lunile martie si mai. Din a doua luna de viata a puilor, micile vulpite sunt deja luate la vanatoare de catre parintii vulpi, pentru a incepe deja sa invete sa-si exerseze abilitatile de vanatori.
„Casa” vulpii sunt scorburile de copaci batrani sau vizuini subterane pe care si le sapa cu mare grija, in locuri ferite ochiului posibililor ei dusmani.

Iata care sunt cele mai raspandite varietati de vulpi:
–    Vulpes ferrilata (Vulpea tibetana) – Aceasta vulpe este intalnita bineinteles in Tibet, de unde ii vine si numele, dar si in nord-vestul Indiei, in districtul Mustang din nordul Nepalului. Prefera deobicei zonele inalte.
–    Vulpes bengalensis – Aceasta vulpe se intalneste in zonca ca India, Banglades, Himalaia, si Nepal.
–    Vulpes rueppelli – Aceasta vulpe este intalnita in desertul Sahara, in nordul Africii si in deserturile peninsulei Arabiei. Mai este intalnita in tari ca Maroc, Afganistan, Pakistan, Egipt, Libia, Algeria, Tunisia, Arabia Saudita si Iran.
–    Vulpes pallida – Aceasta vulpe se intalneste in special in centrul Africii si in sudul Saharei, dar mai traieste si in tari ca Senegal, Somalia si Sudan. Prefera regiunile aride dar se poate intalni si in regiunile impadurite.
–    Vulpes corsac – Aceasta vulpe se intalneste in regiunile de semidesert din zona centrala a Africii si in tari precum Afganistan, Mongolia, Manciuria si in partea de sud a Rusiei.
–    Vulpes chama – Aceasta vulpe este o vulpe de talie mai mica, care se evidentiaza prin faptul ca are pe spate culoarea neagru sau gri–argintiu, iar pe lateral si abdomen are culoarea galben deschis. Intotdeauna coada este neagra. Are intre 45 – 61 cm lungimea corpului, iar coada intre 30 – 40 cm. Cantareste intre 3.6 si 5 kg si se intalneste in sudul Africii. Prefera zonele deschise ale savanei si regiunile semiaride.
–    Vulpes zerda (Fennecus zerda) – Aceasta vulpe este o vulpe mica in comparatie cu ceilalti membrii ai familiei din care face. Are botul ascutit, picioare scurte, urechi lungi si o coada lunga si stufoasa. Traieste in regiuni uscate, desertice chiar, cu precipitatii reduse. Se intalneste in nordul Africii.

Poze-wallpapers cu diverse tipuri de vulpi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *