Povesti de Craciun si despre Mos Craciun in “Prima mea carte de Craciun”

povesti de craciunPrima mea carte de Craciun

Undeva, in indepartata Laponie, intr-un satuc pierdut in mijlocul padurilor de brazi si al intinderilor de zapada, se afla casa lui Mos Craciun. Aici, el traieste fericit, laolalta cu nepretuitele sale ajutoare, spiridusii.

Peste an, Mos Craciun si spiridusii lui o tin tot intr-o distractie: se bat cu bulgari de nea, fac oameni de zapada, se joaca de-a v-ati ascunselea prin padure sau impodobesc bradul cel mare… Iar cand se lasa seara, se aduna cu totii in casa, in preajma focului.

Spiridusii ghidusi beau ciocolata fierbinte, vreme in care Mosul le deapana nenumarate povesti, care mai de care mai frumoasa.

Odata cu apropierea Craciunului, spiridusul-postas naduseste abitir, aducandu-i Mosului o multime de saci mari, doldora de scrisori trimise de copiii din toata lumea.

Asa incep zilele magice ale sarbatorilor de iarna! Mos Craciun se apuca sa intocmeasca o lista lunga cu darurile care vor fi duse, in seara de Ajun, pe la casele copiilor.

Seara de seara, Mos Craciun citeste cu atentie scrisorile primite. Apoi, hotaraste ce are de facut fiecare spiridus, astfel ca dorintele copiilor sa prinda viata.

Spiridusii se pun pe treaba si muncesc cu mult sarg si voie buna. Fiecare spiridus mestereste cate o jucarie anume in propriul sau atelier.

Intr-una dintre seri, Mos Craciun citi scrisoarea primita de la Marco, un baietel din Italia, caruia ii placeau tare mult jucariile mecanice. Cum tatal sau era mecanic de locomotiva, Marco isi dorea cu ardoare un… trenulet! In atelierul sau, Ingo, spiridusul-inginer, trecu pe data la treaba si mesteri cel mai frumos trenulet din cate se vazusera vreodata. De Craciun, Marco nu-si mai incapu in piele de bucurie, caci, in sfarsit, asemenea tatalui sau, putea conduce un tren de mare viteza!…

Mosul citi apoi scrisoarea sosita de la Aiko, o fetita din Japonia, care adora papusile. Aiko se oprea fermecata in fata vitrinelor, visand cu ochii deschisi la o papusica numai a ei. Nedy, spiridusul-sculptor, mesteri o papusa nespus de frumoasa, caruia Vella-croitoreasa ii facu o rochita la moda. Iar de Craciun, pentru ca fusese cuminte, Aiko primi, in sfarsit, papusa mult dorita, cu care avea sa se joace toata ziulica…

…..

Povesti despre copii si dorintele lor pentru Mos Craciun, precum si despre spiridusii care ajuta la indeplinirea dorintelor puteti sa le aflati din minunata carte Prima mea carte de Craciun, o carte foarte frumos ilustrata, ce ii poarta pe copii in magia Craciunului. O poti cumpara si tu de aici
Speram ca si anul acesta, Mos Craciun va reusi sa-i faca fericiti pe toti copiii din lume, sa le indeplineasca toate dorintele. Craciun Fericit tuturor!

2 comments for “Povesti de Craciun si despre Mos Craciun in “Prima mea carte de Craciun”

  1. December 25, 2015 at 19:39

    La multi ani cu ocazia sfintelor sarbatori…

    • December 25, 2015 at 20:23

      Multumim si La multi ani si tie, cu tot ce este bun si frumos! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *