Podeaua de bucatarie – Ce trebuie sa stii inainte de a o alege

In prezent, totul se refera la podele de bucatarie. In vremurile vechi, existau doua optiuni: gresie si linoleum. Astazi, vedem lemn de esenta tare, pluta, linoleum, parchet laminat, gresie portelanata, gresie ceramica, marmura, etc.

Sa incepem cu ceea ce nu functioneaza bine pentru podelele bucatariilor celor mai multi oameni.

Pardoseala din pluta este la mare cautare in ziua de astazi, dar nu este o alegere foarte buna pentru podeaua de bucatarie in cele mai multe cazuri. Desi suprafata sa este tratata, podeaua din pluta este mult prea poroasa, asadar daca ai copii mici sau caini, ar fi mai bine sa uiti de ea. Totodata, nu este durabila. In celelalte incaperi ale casei, podeaua de pluta este buna, fiind chiar usor de instalat.

Marmura este frumoasa, dar este totusi o alegere mai potrivita pentru bai. Marmura neteda sau lustruita este prea fragila si nu foarte durabila, prin urmare nici ea nu este cea mai buna alegere pentru bucatarii. Marmura este, intr-adevar, piatra, dar majoritatea oamenilor nu stiu cat de fragila este, iar la o suma de 70 de lei pe metru patrat, este mult prea scumpa pentru a fi inlocuita in caz ca se intampla ceva cu ea.

Podeaua din lemn de esenta tare este un alt tip de podea nepotrivit pentru bucatarii.Trebuie sa ai grija la golurile dintre scandurile de lemn, deoarece sunt locuri ce acumuleaza mizerie.

Ce fel de podea este potrivita pentru majoritatea bucatariilor:

Parchetul laminat – Desi nu era bun in trecut, in prezent se gaseste in versiuni numai bune pentru bucatarii. Laminatul seamana la aspect destul de mult cu parchetul din lemn masiv, insa este mai bun pentru bucatariile familiilor cu copii si cu animale de companie. Copiii pot scapa gem pe jos, cainele poate rasturna vasul de mancare, iar sotul poate picura vopsea peste podea. Parchetul laminat este usor de curatat si de intretinut.

Gresia – Cele mai multe tipuri de gresie sunt fie ceramice, fie portelanate. Gresia portelanata vine in toate formele si dimensiunile, este mult mai durabila decat cea ceramica si, cu siguranta, va trece “testul mingii de bowling”. Daca arunci o minge de bowling pe placile ceramice, acestea se vor sparge si, prin urmare, vor trebui inlocuite. Gresie portelanata este cu circa 25% mai scumpa decat gresia ceramica, insa cu siguranta isi merita banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *