Piatra naturala – alegerea potrivita pentru locuinta

Daca tocmai ti-ai achizitionat o casa sau un apartament si vrei sa le renovezi dupa bunul tau plac, daca tocmai ai terminat de construit de la 0 propria ta casa sau daca pur si simplu vrei o schimbare in locuinta ta, cu siguranta vei fi intr-o dilema in ceea ce priveste alegerea materialelor potrivite.

In general, oamenii tind sa se gandeasca in primul rand la aspect si la costurile pe care urmeaza sa le suporte si mai apoi la calitatea materialelor, durabilitatea acestora si durata de viata a rezultatului final. Totusi, ar trebui sa fie mult mai atenti la ce tip de materiale aleg pentru ca investitia facuta sa fie una cat mai rentabila.

Thedamar 8 (2)

In acest moment pe piata exista foarte multe optiuni de materiale folosite pentru finisaje, fiecare avand atat plusuri, cat si minusuri. Astfel, alegerea materialelor potrivite pentru locuinta ta va deveni o munca si mai dificila. Pentru ca ne dorim sa iti facem munca mai usoara, iti venim in ajutor cu un sfat: alege piatra decorativa interior. De ce? Iata cateva motive pentru care piatra decorativa este alegerea potrivita pentru casa ta:

Piatra naturala este o varianta foarte rezistenta si durabila

Datorita proceselor prin care aceasta se formeaza, cat si compozitiei sale, piatra naturala este unul din cele mai durabile materiale utilizate atat in amenajarile interioare, cat si in cele exterioare. Unul din punctele slabe ale acesteia ar putea fi faptul ca pretul sau este putin mai ridicat decat in cazul altor materiale comune. Totusi,  trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta nu se va degrada odata cu trecerea timpului, si va rezista la diferite socuri mecanice sau termice. Astfel, investitia facuta va fi cu siguranta una foarte rentabila.

Piatra naturala se remarca prin eleganta

Indiferent ca optezi pentru amenajarea cu travertin, marmura, granit sau ardezie, piatra naturala va fi intotdeauna o alegere eleganta, aceasta oferind locuintei tale un aspect luxos si foarte placut. Piatra naturala se regaseste intr-o gama bogata de culori, iar modelele sale sunt unice, datorita faptului ca procesul prin care ia nastere este unul natural. Astfel, locuinta ta se va remarca prin bun gust si unicitate. Aspectul este si principalul motiv pentru care acest material este unul din cele mai cautate inca din cele mai vechi timpuri.

Piatra naturala este usor de intretinut

Piatra naturala are o durata de viata de pana la 50 de ani, timp in care nu isi va pierde nici din culoare, nici din proprietati si nici nu se va degrada. Cu toate acestea, ca orice material, si piatra naturala necesita sa fie ingrijita. Trebuie tinut cont de faptul nu trebuie schimbata periodic, cum este in cazul altor materiale, precum gresia si faianta. In schimb, trebuie curatata cu ajutorul unor detergenti special conceputi pentru acest tip de material, dar care nu sunt foarte costisitori. De asemenea, in cazul anumitor materiale lucioase, care sufera socuri puternice sau sunt supuse unui trafic intens, exista posibilitatea sa fie necesara reslefuirea materialului respectiv.

Asadar, daca vrei ca locuinta ta sa fie eleganta si sa aiba un aspect placut, sa reziste in timp, fara sa fie necesare reparatii periodice, sa fie usor de intretinut si materialele utilizate pentru finisaje sa fie de o calitate superioara, atunci poti opta cu incredere pentru piatra naturala decorativa si, cu siguranta, vei fi multumit de investitia pe care ai facut-o. 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *