Oglinzile – joc cu spațiul

pexels-max-vakhtbovych-7545782

Oglinzile se folosesc de secole în interior și în prezent se găsesc aproape peste tot – magazine, în orice locuință, aeroporturi, hoteluri etc.

Ne putem vedea imaginea în oglindă, dar funcțiile sale nu se opresc acolo. Amplasată la locul potrivit, oglinda poate oferi senzația de spațiu și lumină, totodată neocupând mult loc, iar efectul pe care-l creează, fiind unul impresionant. Această idee pentru diversificarea interiorului și posibilitatea de a ne juca cu spațiul, nu va ieși niciodată din vogă.

Oglinda introduce o perspectivă absolut nouă în interior. Datorită ei primim gratuit „o bucată” de spațiu suplimentar la care, literalmente, nu avem acces fizic, dar totuși îl vedem și ne oglindim în el. Tare, nu-i așa? Sună oarecum magic și literalmente poate crea o confuzie plăcută pentru ochii noștri, lărgind livingul îngust, făcând holul scurt să pară mai lung, și chiar tavanul jos al camerei – mai înalt. Toate acestea se pot întâmpla dacă știm cum folosim oglinda eficace și „cu cap” în amenajarea interioară.

Este într-adevăr important să știm că tocmai forma oglinzii va determina efectul din interior. Pentru a reuși să extindem efectiv o cameră, cu ajutorul oglinzii, va fi necesară una de dimensiuni mai mari, pentru a putea reflecta lumina cu putință mai mult. Este bine să ne concentrăm asupra oglinzilor lungi, cu forme  simple, pentru a mări vizual spațiul, în schimb dacă ne dorim ca o cameră să pară mai înaltă, va trebui să optăm pentru o oglindă lungă și îngustă care trebuie amplasată vertical pe perete.

Pentru a reuși să beneficiem la maxim de efectul oglinzii pe care am luat-o, cea mai bună modalitate este s-o punem pe un perete ocupat cu mobilă. O altă variantă minunată ar fi să punem o oglindă ca o fereastră, astfel lumina va pătrunde în cameră și aceasta va părea mai mare.

Iată și câteva sfaturi simple care o să vă ajute să vă bucurați de oglinda dvs., beneficiind la maxim de avantajele pe care le oferă și să „jucați” cu spațiul acasă:

  • Oglinda deasupra patului nu este o tehnică necunoscută sau nouă, dar cu siguranță este destul de bună. Nu doar că face interiorul dormitorului mai original, dar camera va părea și mai adâncă.
  • Oglinda, practic, servește ca o fereastră în plus. O idee minunată care nu va fi niciodată depășită este fereastra falsă din interior. Dacă ferestrele nu sunt destule sau nu există deloc în încăpere, atunci oglinda vine în ajutor. Optând pentru o oglindă cu cadru despărțitor, precum o fereastră și care creează efectul de vitralii, pe care o amplasăm vis-a-vis de o fereastră sau nu departe de o fereastră, astfel încât lumina să se poată reflecta, efectul va fi unic. Dacă nu aveți o fereastră, vă recomandăm să amplasați deasupra oglinzii o sursă de lumină sau să agățați oglinda la un astfel de nivel care să permită reflectarea luminii de la sursele de lumină artificială.
  • Oglinda mare și înaltă de sine stătătoare, poate oferi o singură soluție pentru mai multe probleme care ne dau bătăi de cap. Acest tip de oglindă va crea perspectivă în spațiu, un fel de coridor vizual care va netezi dimensiunile imperfecte ale camerei. Dacă, pe de altă parte, camera are tavan jos, în mod automat va începe să arate mai înaltă.
  • Amplasarea oglinzii în baie, dar nu la locul obișnuit – deasupra chiuvetei, ci vis-a-vis de locul în care facem duș sau cadă, va crea o atmosferă plăcută și solidă.
  • O oglindă mai lungă, amplasată strategic de-a lungul unui perete, va putea să transforme bucătăria mică într-un spațiu aerisit și primitor, măcar vizual. Puneți o oglindă pe plan orizontal, de un perete din bucătărie, până-n celălalt, deasupra dulapurilor și restului de mobilă, astfel încât să fie vizibilă.
  • Folosiți oglinda ca o suprafață pentru măsuța de cafea. Astfel se va reflecta lumina în sus și va reflecta și elemente din cameră spre ochi când vă uitați în jos.

Reflexiile în oglindă au avut mereu o influenți puternică asupra oamenilor. Cum veți amplasa oglinda dvs. în interiorul casei, depinde de imaginația dvs. Dar, țineți minte, înainte de toate, mizați pe spiritul practic și elegant al proiectelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *