Monitorizează-ți casa sau biroul de oriunde cu ajutorul camerelor de supraveghere

image001

Camerele de supraveghere au devenit din ce în ce mai căutate, atât în rândul antreprenorilor, cât și în ceea ce îi privește pe proprietarii de locuințe. Acestea au o serie de beneficii, ce le fac să devină indispensabile, mai ales în cazul în care îți dorești să ții lucrurile de valoare departe de hoți.

Pe piață există mai multe tipuri de camere de supraveghere, ce diferă atât din punct de vedere al specificațiilor, cât și din punct de vedere al locului în care acestea urmează să fie amplasate. Cele mai căutate sunt camere de supraveghere cu înregistrare, deoarece, în cazul în care va exista un incident, acestea te vor ajuta să vezi exact ce s-a întâmplat.

Avantajele utilizării camerelor de supraveghere

  • Monitorizarea unui anumit perimetru – Principalul rol al camerelor de supraveghere este de a observa activitatea din anumite zone ale casei sau ale biroului. Acestea pot fi amplasate fie la vedere, fie ascunse, pentru a putea vedea cine intră, cine iese sau ce evenimente sau incidente neplăcute au loc;
  • Intimidarea musafirilor nepoftiți – Atunci când sunt amplasate la vedere, camerele de supraveghere îi pot îndepărta pe hoți, deoarece aceștia se pot lăsa intimidați de sistemul de supraveghere instalat;
  • Strângerea dovezilor – Camerele de supraveghere cu înregistrare sunt foarte utile, deoarece te vor ajuta să strângi dovezi în cazul în care a avut loc un incident;
  • Supravegherea casei sau a biroului de la distanță – În ultimii ani camerele de supraveghere au evoluat destul de mult, astfel că, în prezent, există posibilitatea de a monitoriza de oriunde te-ai afla, direct de pe propriul telefon toată activitatea de acasă sau de la birou. În acest fel, poți vedea în timp real dacă are loc vreun incident, pentru a putea acționa ca atare.

La ce să fii atent atunci când achiziționezi camere de supraveghere

  • Rezoluția – O cameră bună de supraveghere trebuie să aibă o imagine foarte clară, pentru a  putea reuși să vezi toate detaliile și pentru a putea recunoaște mai ușor diferite persoane. Rezoluția este specificația de care depinde calitatea imaginii. Astfel, cu cât camera are o rezoluție mai mare, cu atât imaginea are mai mulți pixeli și, implicit, este mai clară;
  • Lentila – Lentila este elementul care determină unghiul de vizualizare al camerei, având rolul de a capta lumina, focalizând pe senzorul de imagine. Cele trei tipuri de lentile sunt: lentile fixe, lentile varifocale și lentile cu zoom motorizat.
  • Carcasa – Carcasa este elementul de care depinde forma și rezistența camerei, cât și locul în care aceasta va fi amplasată. Principalele tipuri de carcase sunt DOME, ideală pentru interior, deoarece are un design discret, SPEED DOME, care oferă posibilitatea de rotire, CU PICIOR, ideală pentru exterior, PINEHOLE, ce poate fi mascată în diferite obiecte și FISH EYE, ce are un unghi de vizibilitate bun, de 180 grade.
  • Iluminarea nocturnă cu infraroșu – Atunci când vine vorba de camerele de supraveghere, trebuie acordată destul de multă atenție și altor caracteristici, printre care se numără iluminarea nocturnă în infraroșu, ce oferă posibilitatea înregistrării pe timp de noapte a unei imagini foarte clare.

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi camere de supraveghere, sfatul nostru este să investești în unele de calitate superioară, care, chiar dacă pot avea un preț mai ridicat, vor fi mult mai eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *