Mâncare delicioasă de post. Orez cu ardei copți

Cu toate că multe persoane cam strâmbă din nas atunci când vine vorba de mâncarea de post, să știți că sunt multe feluri culinare care vă vor innebuni la propriu papilele gustative. De post, DA! Dacă nu credeți, iată ce vă recomand astăzi.

Orez cu ardei copți este o rețetă rapidă și foarte gustoasă.  Luați aminte de cele de mai jos. :)

Aveți nevoie de:

cam 12 – 15 ardei copți (puteți folosi și capia)
2 cepe
2 căței de usturoi
3 – 4 linguri de pastă de tomate  (merg, de asemenea, și două roșii mici din bulion și ceva din zeama lor)
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 lingură de făină
sare, piper, după gust
pătrunjel verde
Pentru orez mai aveți nevoie de ceapă, țelină și morcovi tocat
Cum le preparăm:
Ardeii copți se curață (în  cazul în care nu sunt din congelator, gata curătați) și li se îndepărtează cotorul și semințele, iar apoi se taie în fâșii și se pun într-un bol pentru a nu se pierde acel lichid gustos pe care îl lasă.
Se curață, se spală și se toacă mărunt cepele.
Se încinge uleiul de măsline într-o cratiță și se adaugă ceapa, călindu-se până se înmoaie. Când ceapa s-a înmuiat, se presară treptat făina și se amestecă repede până se încorporează.
Se adaugă imediat ardeii tăiați în fâșii și zeama pe care au lăsat-o, se amestecă și se completează cu apă fierbinte, atât cât ardeii să fie acoperiți. Se adaugă 1 linguriță de sare și piper proaspăt măcinat și se lasă să fiarbă la foc mic. Între timp puneţi orezul înt-un vas şi adăugaţi pentru fiecare cană de orez 2 căni de apă. Puneţi vasul la fiert descoperit. Când apa începe să fiarbă, acoperiţi vasul şi reduceţi focul la minim. Fierbeţi exact zece minute, fără să ridicaţi capacul. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l cu capacul acoperit timp de 20 de minute.
După ce mâncarea de ardei copți clocotește 7 – 8 minute, se adaugă roșiile (pasta de tomate) și usturoiul tocat.
Se amestecă și se dă în clocot timp de 1 minut, apoi se oprește focul și se adaugă pătrunjelul tocat, ajustând gustul cu sare și piper, dacă mai e nevoie. Se acoperă cu capacul și se lasă mâncarea 5-10 minute să aburească sub capac și să se împletească toate aromele.
Puneți pe o farfurie întinsă orez cât pentru o porție sănătoasă :) și faceți un cuib pe mijloc și turnați acolo mâncarea de ardei copți. Presărați pentru aspect pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *