Mai puţine telefoane mobile noi pe piaţă

Mai puţine telefoane mobile noi pe piaţă

Exista niste prognoze care atesta ca vanzarile mondiale de telefoane urmeaza sa scada radical in anul 2022. Aceasta scadere va fi una semnificativa, de mai mult de 7%, si va fi cu siguranta resimtita pe plan financiar de firmele producatoare. De altfel 6pm noteaza la randul sau ca Samsung si Apple au suferit pierderi in vanzari.

 

Desi initial estimarile specialistilor afirmau ca in 2022 companiile producatoare de telefoane vor avea parte de o crestere de 2,2%, statisticile s-au schimbat odata cu evenimentele importante care s-au petrecut. In prezent, explozia inflatiei, razboiul dintre Rusia si Ucraina care nu pare sa se apropie de final, dar si carantina din China au consecinte in ceea ce priveste piata telefoanelor mobile. 

 

In 2022 se asteapta ca numarul telefoanelor mobile care urmeaza sa fie livrate pana la sfarsitul anului sa se apropie de 1,47 de miliarde. Comparativ cu 2021, cand utilizatorii au achizitionat 1,57 de miliarde de unitati, anul acesta s-a inregistrat o scadere drastica, ce a dezamagit companiile producatoare. Chiar daca firma de cercetare de piata Gartner a estimat ca in 2022 vanzarea telefoanelor va ajunge pana la 1,60 de miliarde, acest lucru nu s-a mai adeverit, iar pana in luna noiembrie exemplarele vandute nu au reusit sa intreaca 1,47 de miliarde. 

 

Recesiunea globala, dar si inflatia ridica ingrijorari in mai multe tari. Oamenii se tem de preturile la care vor ajunge anumite bunuri, printre care si telefoanele mobile si fac tot posibilul sa prelungeasca durata de viata a dispozitivelor inteligente pe care deja le detin.

 

Analistul sef de la Gartner afirma ca pentru fiecare trei luni in care utilizatorii isi pastreaza telefoanele mobile, se pierd mai mult de 100 de milioane de unitati. Astfel vanzarile incep sa scada, iar producatorii sa piarda sume semnificative. Este greu de preconizat cum vor decurge in continuare vanzarile insa companiile asteapta inca o revenire spectaculoasa.

 

Ce vanzari se vor inregistra pana la finalul anului 2022?

 

Firma de cercetare preconizeaza de asemenea ca pana la finalul anului 2022 se va inregistra o  pierdere in jur de 9,5% si in ceea ce priveste calculatoarele. O estimare initiala incadra pierderile din 2022 in maxim 4%, insa pe parcurs s-a dovedit ca vanzarile decurg din ce in ce mai nefavorabil pentru comercianti. 

 

Lenovo, HP INC si Dell sunt printre cei mai importanti producatori mondiali care vor avea de suferit in ceea ce priveste vanzarile de anul acesta. Pe viitor, toti producatorii de PC-uri, dar si de telefoane spera ca situatia va reveni la normal si de ce nu ca vanzarile vor intrece chiar pragurile atinse pana acum. 

 

6pm noteaza la randul sau ca Samsung si Apple au suferit pierderi in vanzari

 

Samsung si Apple, lideri ai industriei telefoanelor mobile au inregistrat pierderi inca din primul trimestru al acestui an, urmand ca pe parcurs vanzarile sa scada din ce in ce mai mult. Producatorii de top au fost afectati pe plan financiar de introducerea in carantina a unor regiuni din China, moment in care livrarile de smartphone-uri au scazut cu pana la 18,3% in aceasta regiune. Desi la inceputul anului se astepta ca piata de telefoane mobile sa creasca semnificativ, aceste speculatii au fost inlocuite cu pierderi importante, care vor putea fi cu greu compensate.

 

Chiar daca vanzarile mondiale de telefoane mobile si calculatoare sunt inca in scadere, specialistii se gandesc la metode prin care piata si-ar putea reveni pana in anul 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *