Lucruri care te vor soca despre mancarea procesata

FDA (Administratia Americana a Mancarii si Medicamentelor) defineste “produsele alimentare procesate” drept “orice altceva decat produs agricol natural, care a fost supus prelucrarii, cum ar fi conservarii, gatitului, congelarii sau deshidratarii”. Majoritatea alimentelor pot fi prelucrate. Totusi, in acest articol ne vor referi doar la alimentele care au fost modificate cu ingrediente artificiale si cu aditivi chimici.

Iata cateva lucruri cu adevarat socante despre mancarea procesata:

1.In ziua de azi, 70% din caloriile noastre provin din alimentele procesate.

Un fapt trist, dar adevarat, este ca 7 din 10 alimente care intra in stomacul nostru sunt modificate cu ingrediente chimice, potrivit Melaniei Warner, fost reporter al revistei New York Times, care a scris cartea “Pandora’s Lunchbox: Cum mancarea procesata a inlocuit mancarea americana”.

2. Alimentele procesate creeaza dependenta.

Exista un motiv pentru care nu te poti opri din a consuma toate acele gustari cu zahar sau cu sare: sunt concepute pentru a-ti crea dependenta. Alimentele procesate stimuleaza dopamina, un neurotransmitator care ofera starea de bine, avand un efect asemanator cu cel creat de mai multe droguri. Companiile din domeniul alimentar stiu acest lucru… si, de fapt, ei produc aceste alimente special pentru a obtine acest efect.

3. Alimentele procesate contin ingrediente dezgustatoare, precum:

 • Dioxid de titan, utilizat in mod obisnuit in vopselele si produsele de protectie solara. Acesta se gaseste in mai multe tipuri de dressing pentru salata, creme de cafea si glazura pentru tort.

 • Unul dintre ingredientele-cheie din chili conservat folosit in fast food este dioxidul de siliciu.

 • Lanolina, o substanta uleioasa gasita in lana de oaie, este un aditiv frecvent utilizat in guma de mestecat.

 • Celuloza, care este de fapt pulpa de lemn, este adesea folosita in branzeturile vandute in supermarketuri.

 • Bisulfitul de sodiu, un ingredient chimic folosit in produsele de curatare a vaselor de toaleta, este, de asemenea, utilizat in chipsurile de cartofi.

4. Mancarea procesata te poate ucide.

Poate ca cel mai ingrijorator este faptul ca dieta bogata in alimente procesate scurteaza viata, fiind principala cauza a mai multor boli grave, cum ar fi bolile cardiovasculare si diabetul. Iar acest lucru este dovedit stiintific.

5. Alimentele procesate te vor face mai gras.

Cercetarile arata ca “dieta occidentala”, adica fast food-ul, cauzeaza ingrasare. Chipsurile de cartofi, bauturile indulcite cu zahar, cerealele rafinate si gustarile dulci, in general, sunt alimente procesate care iti vor oferi mai multe kilograme in plus.

2 comments for “Lucruri care te vor soca despre mancarea procesata

 1. November 28, 2017 at 10:55

  Ce oare sa mai mancam ?Poate unii pe altii….dar deja facem asta

 2. March 26, 2018 at 13:17

  Mancarea sanatoasa este o delicatesa!
  https://reduceriastazi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *