Lisabona – Capitala enigmatica a Portugaliei

IMG_0875Lisabona este un oras european cosmopolit, cultural, unic si cu multiple fatete, fiind o destinatie de vacanta ideala in toate perioadele anului. Este, in mod cert, un oras ce merita cel putin o vizita, nu neaparat pentru faptul ca este capitala Portugaliei, ci pentru ca ofera o multime de lucruri cu adevarat minunate calatorilor. Situat la marginea Oceanului Atlantic, orasul atinge cel mai vestic punct al Europei.

Astfel, atunci cand mergi in Lisabona, nu este neaparat nevoie sa mergi departe pentru o evadare relaxanta pe plaja pentru a asista la un apus de soare spectaculos. Desi este cosmopolit, orasul are iti ofera un feeling de liniste, pace si de relaxare. Cu site-urile sale de patrimoniu, arhitectura veche, alei inguste si cladiri intens colorate, Lisabona necesita mai multe zile pentru a putea fi explorata pe deplin. In plus, capitala Portugaliei este una dintre cele mai accesibile destinatii din Europa de Vest, din punct de vedere financiar.

Pentru ca este foarte compact, orasul iti ofera posibilitatea de a-i vizita cele mai importante site-uri pe jos. Dar, daca trebuie sa utilizezi un mijloc de transport in comun, incearca fermecatoarele tramvaie vechi din Lisabona.

IMG_0959

 

Terreiro de Paco este cea mai mare piata din oras, si a devenit, in ultimul timp, un reper iconic pentru Lisabona. Cel mai bun mod de a te bucura de aceasta piata este printr-o plimbare in jurul si de-a lungul raului. O alta piata faimoasa care merita sa fie vizitata in capitala Portugaliei este Rossio. Aceasta zona plina de viata este locul preferat de localnici pentru intalniri si petrecere a timpului liber.

IMG_0841Lisabona are o dragoste aparte pentru un anumit stil muzical numit fado. Pretutindeni in oras, vei auzi acest tip de muzica. Vei auzi fado in mai toate restaurantele mici din oras, dar si pe strazi si prin cartiere, in special in Madragoa si Alfama.

Funicularul Santa Justa, construit in 1902, este un alt site care merita sa fie vizitat. Acesta a fost proiectat si construit de Raoul de Mesnier du Ponsard, un student al lui Gustave Eiffel, ceea ce explica metoda de constructie similara cu cea a Turnului Eiffel. Funicularul conecteaza partile superioare si inferioare ale orasului si iti ofera oportunitatea de a face o fotografie minunata a intregii capitale.

IMG_0572O alta atractie din Lisabona care a devenit o necesitate pentru turisti este Castelul Sao Jorge. Deoarece acesta este cel mai inalt punct din oras, va trebui sa faci un efort suplimentar pentru a urca pe deal astfel incat sa poti ajunge la destinatie. Dar, odata ce ai ajuns in partea de sus, vei descoperi privelistile uimitoare ale LisaboneiIMG_0655 si ale raului Tagus.

Iar daca experienta de mare altitudine este pe placul tau, ar trebui, de asemenea, sa faci o plimbare prin Bairro Alto, un cartier cocotat pe un deal si populat de restaurante, baruri si strazi inguste.

Multi vor fi de acord ca una dintre cele mai frumoase parti ale orasului este complexul monument Belem (Torre de Belem), care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Manastirea istorica Jeronimos si Turnul Belem sunt printre cele mai notabile cladiri din complex.

IMG_0748Daca iti place natura, in Lisabona ai ocazia sa descoperi Parque das Nacoes. Iar daca esti in cautare de plaje exotice, la doar cativa kilometri de Lisabona vei putea gasi o sumedenie de intinderi de nisip perfecte pentru inot, dar si pentru surfing.

 

 

1 comment for “Lisabona – Capitala enigmatica a Portugaliei

  1. August 10, 2016 at 21:38

    Arata foarte bine pentru o tara mica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *