La ce sa fii atent atunci cand cumperi un apartament

R7.Rezidentialist@La ce sa fii atent atunci cand cumperi un apartament (1)

Fie ca iti doresti sa cumperi un apartament pentru a te muta in el, fie ca ai ajuns la aceasta decizie pentru a face o investitie de lunga durata, achizitionarea unui imobil presupune un drum lung pe care il vei avea de parcurs. Atunci cand vrei sa cumperi apartamente de vanzare in Bucuresti, va trebui sa ai in vedere destul de multe aspecte, de la stabilirea unui buget in care sa te incadrezi, pana la alegerea zonei si a tipului de imobil droit.

In cazul in care ta afli in situatia in care nu stii de unde sa incepi cu tot acest proces sau dupa ce sa te ghidezi pentru a face o alegere corecta, mai jos iti voi prezenta cateva criterii de care sa tii cont si care te vor ajuta in acest sens:

  • Amplasarea imobilului si orientarea acestuia
  • Calitatea vecinilor
  • Calitatea constructiei si a eficientei termice
  • Facilitatile
  • Actele imobilului

Amplasarea si orientarea

Printre cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atent este zona in care va fi amplasat apartamentul. Atunci cand vine vorba de Bucuresti, zona trebuie sa fie una usor accesibila in ceea ce priveste transportul in comun, cu posibilitatea de a apela la tramvaie, metrou sau autobuze. Tot printre cele mai importante criterii se afla si nivelul de zgomot, o problema destul de intalnita in Capitala. Asadar, asigura-te ca viitoarea ta locuinta nu se afla in proximitatea unor factori care pot polua fonic. In plus, asigura-te ca in apropiere se afla si scoli, gradinite, magazine, farmacii, spitale si parcuri sau spatii verzi.

In privinta orientarii, trebuie sa stii ca apartamentele orientate spre Nord sunt  mai intunecoase si mai friguroase, in timp ce apartamentele orientate spre Sud vor avea lumina naturala o perioada mai mare din zi si vor fi mai calduroase.

R7.Rezidentialist@La ce sa fii atent atunci cand cumperi un apartament (2)

Vecinii
Cati dintre noi nu am avut macar o experienta neplacuta cu vecinii!? Este foarte important ca ceilalti locuitori ai imobilului sa fie pasnici si intelegatori, motiv pentru care trebuie sa fii atent la calitatea viitorilor tai vecini. Este evident ca nu vei putea cunoaste toate laturile acestora inca de dinainte sa te muti in noul tau apartament, insa te poti informa in aceasta privinta. De exemplu, poti face cateva vizite pentru a-ti putea face o idee si, de asemenea, poti intreba fostii proprietari, administratorii blocului sau orice alt locuitor al acestuia.

R7.Rezidentialist@La ce sa fii atent atunci cand cumperi un apartament (3)

Calitatea constructiei si eficienta termica

Intereseaza-te de calitatea materialeleor cu care a fost sau va fi construit imobilul, cat si cat de bine este izolat aceasta, pentru a putea avea parte de confortul necesar, atat in cee ace priveste confortul termic, cat si cand vine vorba de izolarea fonica. De exemplu, blocurile din caramida sunt foarte rezistente si izoleaza termic foarte bine, mentinand caldura in interior. Pe de alta parte, trebuie sa stii ca in cazul structurilor din beton, nu vei putea face prea multe modificari de compartimentare. In acest sens este foarte important sa te interesezi atat de izolatia exterioara a blocului, cat si de cea interioara a apartamentului.

Facilitatile

Verifica instalatiile electrice, cele termice si nu uita de instalatiile sanitare. De asemenea, in cazul in care imobilul este prevazut cu lift, intereseaza-te de starea de functionalitate a acestuia si, in cazul in carea ghena de gunoi se afla in interiorul blocului, te poti interesa de amplasarea acesteia.

R7.Rezidentialist@La ce sa fii atent atunci cand cumperi un apartament (4)

Actele si documentele imobilului

La ce trebuie sa mai fii atent? Este bine sa nu uiti nici de documente. Este indicat sa te asiguri ca totul este in regula si ca nu vei avea pe viitor niciun fel de probleme. Poti cere proprietarului sau dezvoltatorului certificatul de urbanism, autorizatia de constructie, procesul verbal de receptive, cat si extrasul de carte funciara. De asemenea, este important ca pana la cumpararea apartamentului, sa ceri de la vanzator cartea tehnica a constructiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *