Întrebări și răspunsuri despre Bitcoin


 

Întrebări și răspunsuri despre Bitcoin

Bitcoinul a reusit sa starneasca un interes din ce in ce mai mare in momentul in care valoarea lui a crescut de cateva mii de ori, reusind sa ii imbogateasca pe cei care au investit de la inceput in el. Desi in ultima perioada valoarea sa a scazut, aesta prezinta inca un interes datorita oportunitatilor pe care le ofera. Foarte multi oameni il considera a fi moneda viitorului, iar dovezile sunt clare, una dintre ele fiind faptul ca poate fi tranzactionat in din ce in ce mai multe locuri cum ar fi tradesilvania.com. Cu toate ca denumirea de Bitcoin este cunocuta, putini sunt cei care au patruns cu adevarat in tainele acestei criptomonede , motiv pentru care am incercat sa raspundem la cele mai uzuale intrebari care o privesc.

Ce este Bitcoin?

Este o solutie care incearca si reuseste foarte bine sa digitalizeze banii. Practic, este o moneda total decentralizata, care functioneaza pe baza sistemului peer to peer. Desi pare a fi o simpla moneda virtuala din perspectiva unui simplu utilizator, complexitatea Bitcoin este mult mai mare.

Cine este Satoshi Nakamoto, cel care a creat Bitoin?

Nu se stie cu exactitate. Unii cred ca este o persoana, altii ca este un grup de persoane. Ceea ce este cert insa, este faptul ca dupa ce a publicat conceptul de Bitcoin in 2009 a parasit proiectul. Anonimitatea sa a ridicat destule ingrijorari, insa sunt total nejustificate, mai ales daca se intelege protocolul si software-ul Bitcoin.
Astazi, pentru Bitcoin lucreaza numerosi programatori si ceea ce este cu adevarat interesant este ca oricine poate contribui si influenta evolutia monedei.

Este reteaua Bitcoin controlata de cineva?

Nu! Cei care controleaza reteaua sunt utilizatorii din intreaga lume. Monedele sunt create de utilizatori, tranzactiile se fac cu ajutorul utilizatorilor si valoarea monedei este data tot de utilizatori, prin cerere si oferta.
Faptul ca Bitcoin nu este controlat de nimeni este argumentat prin modul in care functioneaza moneda. Practic, intreaga retea Bitcoin se bazeaza pe un lant d blocuri cu ajutorul caruia oricare calculator al oricarui utilizator poate sa verifice validitatea oricarei tranzactii efectuate vreodata.

Cat de folosit este Bitcoinul?

Nu este o moneda la fel de folosita ca o moneda reala, insa este din ce in ce mai popular. Astazi, iti poti cumpara electronice, pachete turistice, bilete de avion si o multime de alte produse interesante folosindu-te de Bitcoin.

Cum achizitionezi si cum stochezi Bitcoin?

Achizitia se poate face printr-o platforma precum Tradesilvania, unde pot fi cumparate mai multe monede digitale. In ceea ce priveste stocarea, fiecare utilizator are un portofel digital asupra caruia are control total. Aici se afla toate monedele cumparate si tot de aici pot fi facute tranzactii in monede virtuale.

Care sunt principalele avantaje ale Bitcoin?

De-a lungul celor 10 ani de viata, Bitcoin a reusit sa evidentieze o serie de avantaje:
Ofera o libertate foarte mare a platilor. Se pot trimite si primi bani instant, oricand;
Asigura taxe foarte mici sau chiar inexistente. Platile Bitcoin pot fi procesate fara taxe sau cu taxe foarte mii, in cazul in care se doreste prioritizarea unei tranzactii, spre exemplu.
Riscurile pentru comercianti si pentru cumparatori sunt si ele foarte mici;
Toate tranzactiile sunt transparente.
Este adevarat ca exista si dezavantaje,cum ar fi gradul de acceptare sau volatilitatea, insa sunt probleme care se vor rezolva in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *