Intrebari la care trebuie sa raspunzi inainte de a achizitiona o saltea

saltea-nouaAchizitia unei saltele este destul de dificila, mai ales daca ne gandim la importanta pe care aceasta o are in viata noastra. Dormim cel putin 8 ore pe noapte si ne bazam intr-u totul pe materialul care este sub noi. Daca este unul de buna calitate, totul este perfect, in conditiile in care ne vom trezi mereu cu zambetul pe buze si nu vom avea probleme de sanatate. Daca ese de o calitate indoielnica, lucrurile se complica foarte tare.

Din acest motiv, inainte de a achizitiona o saltea este bine sa iti pui o serie de intrebari. Nu sunt grele, asadar, nu trebuie sa te sperii de ele.

Ce inaltime ai?

Nu trebuie sa iti faci portretul, insa trebuie sa stii care este inaltimea ta, deoarece salteaua trebuie sa fie cu 10 cm mai lunga decat tine. In ceea ce priveste latimea, aceasta poate sa fie oricat de mare. Cu cat este mai lata, cu atat este mai bine.

Dormi singur sau dormi cu cineva?

Este foarte important daca ai un partener de somn, deoarece va trebui sa testati amandoi salteaua si sa gasiti o varianta de compromis, ideala pentru necesitatile fiecaruia.

Suferi de alergii?

Alergiile pot fi un mare punct de cotitura atunci cand cumperi o saltea. De regula, acarienii care ajung sa traiasca in orice saltea, cu timpul, pot sa provoace si sa alimenteze alergii. Daca stii ca ai probleme de acest fel, cea mai buna solutie pentru tine este aceea de a te orienta spre o saltea antialergica.

Citesti in pat?

Ai putea crede ca nu este relevant, insa este. Exista saltele ajustabile pentru citit, care iti tin coloana intr-o pozitie cat mai corecta. Astfel, poti citi ore intregi fara sa ai niciun fel de problema, nici pe termen scurt, nici pe termen lung.

Care este pozitia in care dormi cel mai mult?

Unele saltele sunt construite pentru cei care dorm pe spate, in timp ce altele sunt perfecte pentru cei care dorm pe burta. In functie de raspunsul la aceasta intrebare, poti sa iei cea mai buna decizie.

Daca toate aceste intrebari isi au un raspuns, mai trebuie sa respecti o serie de reguli pentru a avea o saltea perfecta:

  • Asigura-te ca o cumperi de la un magazin in care ai deplina incredere;
  • Asigura-te ca ti-ai intrebat medicul care este cea mai buna solutie pentru tine, mai ales daca ai antecedente in ceea ce priveste durerile de spate;
  • Gandeste achizitia ca pe o investitie pe termen lung. Diferentele de preturi intre saltele pot fi consistente, insa o saltea ieftina poate sa fie, pe termen lung, mult mai costisitoare decat una scumpa. Durata de viata a unei saltele din spuma cu memorie, de foarte buna calitate, poate sa depaseasca 10 ani, in timp ce durata de viata a unei saltele ieftine nu depaseste sapte.
  • Nu te multumi sa cumperi salteaua perfecta! Ingrijeste-o! Nu este suficient sa cumperi salteaua perfecta. Este bine sa te asiguri ca este si ingrijita asa cum trebuie. Acest lucru inseamna sa o aspiri, din cand in cand, sa o intorci de pe o parte pe alta, sa o rasucesti si sa o protejezi de umezeala sau de copiii care doresc cu ardoare sa sara pe ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *