Ingrediente toxice in produsele cosmetice

Ai verificat vreodata ingredientele produselor cosmetice pe care le-ai cumparat? Stii ca pielea ta absoarbe toate substantele chimice toxice din produsele de infrumusetare pe care le folosesti?

Daca nu, atunci ar trebui sa citesti acest articol pentru a afla cat mai multe informatii despre ingredientele pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti aplici machiajul si cand iti ingrijesti pielea.

De fiecare data cand alegi produse cosmetice, este esential sa citesti toate datele mentionate in etichetele de pe ambalaje si sa te asiguri ca acestea nu contin niciun ingredient daunator pentru corpul tau. Pentru ca da, exista ingrediente folosite in produsele cosmetice care pot cauza leziuni, iritatii si chiar cancer.

Iata care sunt principalele ingrediente de care trebuie sa te feresti cand cumperi produse cosmetice:

Parabenii. Acestia sunt conservanti utilizati pe scara larga pentru prevenirea dezvoltarii bacteriilor si ciupercilor in produsele de ingrijire a pielii. Insa au si riscuri pentru sanatate. Parabenii pot provoca diferite feluri de cancer, in special cancer de san, si pot cauza fel si fel de reactii nedorite ale pielii, cum ar fi eruptii cutanate. Parabenii pot fi gasiti in diferite forme, printre care mentionam metil, etil, butil, propil, etc. Acestea se gasesc in multe produse de machiaj, sampoane, parfumuri si deodorante.

Ftalatii. Sunt reprezentati de un grup de ingrediente chimice care sunt folosite in mii de produse cu scopul de a spori elasticitatea si flexibilitatea materialelor plastice. Cei mai frecventi ftalati utilizati in produsele cosmetice si produsele de ingrijire a pielii sunt: Ftalatul de di-butil (gasit in oja de unghii), dietilul ftalat (gasit in parfumuri si lotiuni) si di-metilul ftalat (gasit in spray-urile de par).

Aceste ingrediente chimice pot provoca reale probleme de sanatate, cum ar fi leziuni la nivelul rinichilor si ficatului, cancer de san, defecte congenitale, scaderea productiei de spermatozoizi si dezvoltarea timpurie a sanilor atat la fete cat si la baieti.

Triclosanul. Este un produs chimic antimicrobian care se gaseste in deodorante, sapunuri, servetele demachiante, produse de curatare a tenului, antiperspirante, parfumuri si paste de dinti. Acesta poate provoca iritatii ale pielii si tulburari ale glandei tiroide.

Dietanolamina (DEA) si trietanolamina (TEA). Ambele ingrediente sunt agenti de stimulare a spumei si prezinta riscul de a irita pielea/ochii si de a provoca dermatita. Se gasesc in sampoane, sapunuri, lotiuni de corp, creme si in alte produse cosmetice. Totodata, pot cauza probleme la nivelul stomacului, ficatului si rinichilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *