Helinick.ro – Sisteme BMS – Tehnologii inteligente dedicate sigurantei si securitatii

Datorita progresului tehnologiei din ultimii ani, gradul de inteligenta al unei cladiri este sporit prin sistemele integrate care au rolul de a facilita esi eficientiza siguranta si activitatile din spatiile respective, pentru un consum scazut de energie. In prezent, beneficiarii aleg sisteme BMS pentru a mari productivitatea, in timp ce costurile aferente si resursele implicate sunt reduse considerabil.

Compania Helinick pune la dispozitia celor interesati astfel de sisteme si misiunea angatilor acesti companii are la baza trei puncte importante:

• Identificarea solutiei in cazul unei probleme;
• Executia;
• Servicii de mentenanta.

Specialisti pe piata de profil

Compania Helinick, infiintata in 1991, are o experienta vasta pe piata de profil si are ca prim scop, atat identificarea problemelor de securitate si siguranta beneficiarilor, cat si solutionarea posibilelor caracteristici tehnice.

Helinick este una din primele companii din Romania care se ocupa de acest segment al pietei de profil, datorita careia implementarea solutiilor electronice dedicate sigurantei si securitatii este la indemana oricui.

De aceea, specialistii Helinick pun la dispozitia clientilor sai tehnologii de ultima generatie pentru a indeplini toate functiile unui sistem integrat de gestiune a sigurantei.

Asadar, beneficiarii au posibilitatea de a opta pentru doua sisteme, care au rolul de a asigura securitatea spatiilor:

• Sisteme de management al cladirilor (sisteme BMS);
• Sisteme de management al parcarilor (sisteme parking).

Principiul de functionare al unui sistem BMS

Un sistem BMS (building management system) este un sistem de control asistat de calculator care are rolul de a controla si a monitoriza echipamentele mecanice si electrice ale cladirii, precum: ventilatia, lumina, electricitatea, sistemul de incendiu sau de securitate.

Un astfel de sistem este alcatuit dintr-un software, un server cu o baza de date si senzori inteligenti conectati la o retea de internet.

Acesti senzori, plasati in diverse locuri strategice din cladire, colecteaza informatii si apoi le stocheaza in baza de date.

Daca un senzor identifica un lucru neobisnuit, care nu se incadreaza in configuratia normala a cladirii, sistemul va activa o alarma.

De exemplu, un sistem BMS poate indica daca aerul conditionat porneste cu mult inainte ca intreaga cladire sa fie ocupata, din cauza activitatilor personalului de securitate. Prin aceasta functie, consumul de energie electrica este redus.

Avantajele unui sistem BMS

Specialistii Helinick recomanda folosirea unui sistem BMS in cladirea dumneavoastra, promovand urmatoarele avantaje:

• Minimizeaza consumul si pierderile de energie;
• Asigura solutii sustenabile pentru infrastructura cladirii si pentru mediul inconjurator;
• Echipamentele BMS determina gradul de siguranta dintr-o institutie si a persoanelor angajate si determina siguranta asupra informatiilor si a resurselor tehnologice.

De asemenea, un punct forte al sistemelor BMS consta in faptul ca asigura securitatea persoanelor care se afla in cladire care vor fi constiente de faptul ca intreaga cladire este monitorizata si controlata in vederea mentinerii sigurantei.

Sistemul inteligent de supraveghere utilizeaza o tehnologie avansata pentru a detecta orice amenintare posibila. Mai mult, sistemul poate fi customizat astfel incat sa se potriveasca cu configuratia cladirii, dar si cu partile vulnerabile ale acesteia.

Date de contact
Compania Helinick asigura servicii de consultanta, instalare si configurare a sistemelor BMS in orice oras sau localitate din Romania.
Pentru mai multe informatii, accesati website-ul companiei sau luati legatura cu un reprezentant al sediului central.
Website: www.helinick.ro
Telefon: +4021 404 44 44
E-mail: office@helinick.ro
Adresa: Eraclie Arion nr.4, Sector 1, Bucuresti (sediu central).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *