Fotograful de la nunta. Ce sa il intrebi si cum alegi fotograful perfect?

Fotografia de nunta este un domeniu care se dezvolta din ce in ce mai puternic, in conditiile in care orice persoana care se casatoreste doreste amintiri cat mai exacte si cat mai bine surprinse de la acest eveniment. Dat fiind faptul ca remuneratia unui fotograf pentru nunta nu este tocmai mica, exista din ce in ce mai multe persoane care promit atat fotografiere profesionala, cat si filmarea evenimentului. Nu toate persoanele care fac poze pot sa faca si poze bune, insa. Pana la urma, oricine poate sa scoata telefonul din buzunar si poate sa surprinda cateva cadre. Fotograful de nunta trebuie sa aiba cunostinte si sa aiba aparatura de o calitate cat mai buna pentru a putea duce la bun sfarsit misiunea pe care o are.

Ce trebuie sa fie intrebat fotograful?

Exista o serie de intrebari ce trebuie sa fie puse inainte de semnarea unui contract:

1. Se ofera servicii complete? Foarte multi fotografi ofera doar serviciile de fotografie, lasand serviciile de filmari nunti pe seama altora. Evident, o persoana nu le poate face pe toate, insa este bine sa alegi o echipa care sa filmeze si sa fotografieze in acelasi timp. Din fericire, exista o multime de echipe care ofera servicii complete. Atunci cand vine vorba despre fotografie si filmari nunti la evenimente în Bucuresti, exista sute de variante, insa exista si mii de cereri.

2. Care sunt aparatele folosite? Chiar daca persoana care intreaba nu are cunostinte tehnice, este bine sa puna aceasta intrebare, deoarece aparatul poate sa spuna foarte multe. Ulterior, se poate informa pe internet daca sunt aparate bune sau nu.

3. Care sunt serviciile incluse in pret? De multe ori, pretul unui fotograf poate sa fie mic, insa poate sa creasca cu diverse servicii adiacente. Este important sa se stie inca de la inceput care sunt serviciile incluse, pentru a se asigura un serviciu cat mai complet si complex.

4. Care este experienta in fotografie si filmari nunti profesionale? Experienta este foarte importanta si poate sa decida calitatea unei sesiuni foto. Un fotograf fara experienta poate sa aiba cunostintele tehnice necesare, insa poate pierde cele mai importante momente ale evenimentului. În acest caz, este foarte simplu. Solicitati prezentarea unui portofoliu cu pozele și filmarile realizate la alte nunti, botezuri și orice alte evenimente. Ca sa evitati orice neînțelegere, puteti realiza o lista cu momentele pe care doriți sa le surprinda.

Cum se alege fotograful perfect?

După ce aveți răspunsul la aceste intrebari, decizia ar trebui sa fie aproape luata. Cel mai important ar trebui sa fie portofoliul și sa faceți o analiza cat mai obiectiva a altor evenimente filmate si fotografiate de persoana aleasa.

De asemenea, este important un review cat mai bun din partea altor clienti. Astfel, pe baza portofoliului se poate afla cine a mai apelat la fotograful respectiv si se pot cere informatii. De regula, experientele anterioare tind sa se repete, iar un fotograf bun are intotdeauna feedback perfect din partea clientilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *