Exploreaza cele mai frumoase plaje din Europa

Cand incerci sa gasesti cele mai frumoase plaje din Europa, Portugalia este probabil cea mai buna tara cu care sa incepi, in special cu regiunea Algarve. Algarve are cu adevarat ceva pentru toata lumea: golfuri spectaculoase, pesteri fascinante, grote frumoase si plaje cu nisip alb sau auriu si fin extrem de pitoresti, plaja Benagil situata le vest de Albufeira fiind una deosebit de speciala. Inclinata in spatele unei stanci inalte, plaja Benagil este destul de dificil de accesat, insa merita tot efortul. Cu nisip moale si auriu, la fel ca majoritatea plajelor de-a lungul coastei din Lagos, plaja Benagil este perfecta pentru o zi linistita si relaxanta.

Pentru calatorii care prefera Franta, plaja Biarritz este o buna optiune. Un loc chic, bun pentru surferi (Biarritz a fost gazda mai multor competitii surf mai bine de 40 de ani), cu pensiuni moderne si cu restaurante extrem de apreciate, plaja Biarritz merita, cu siguranta, o vizita. Pentru cei care vor sa se distanteze de surferi, minunatele plaje Miramar sau Port Vieux ar fi mai potrivite, acestea fiind locuri ideale de relaxare, cu mare calma si soare prietenos.

Suedia este mai putin probabil sa fie pe primul loc atunci cand te gandesti la plajele frumoase ale Europei, dar insula Gotland din Marea Baltica, la aproximativ 100 de kilometri de Stockholm, este o adevarata comoara. Cu temperaturi de vara, surprinzatoare pentru clima din Suedia, Gotland este o locatie excelenta pentru cei care vor plaje intinse, retrase si linistite.

Grecia este de foarte mult timp tara favorita a calatorilor in cautare de cele mai frumoase plaje din Europa, laudandu-se cu o varietate impresionanta de plaje pitoresti. Red Beach din insula Santorini este considerata una dintre cele mai atractive plaje grecesti, avand nisip rosu si fin si apa cristalina. Marble Beach din insula Tassos este o alta plaja greceasca deosebita, aceasta atragand prin albul orbitor al nisipul sau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *