Efectul domino la caderea dintilor

Asadar ti-a cazut un dinte. Acei prieteni minunati, stralucitori si puternici, care ar trebui sa iti fie de ajutor pentru tot restul vietii – l-ai pierdut pe unul… Ce este de facut acum? S-ar putea sa fii tentat sa lasi asa golul din dantura, mai ales daca dintele se afla undeva in spate si nu poate fi vazut usor atunci cand zambesti, cum se vad dintii frontali. Ei bine, nu ai fi singurul; multi oameni aleg sa ignore pierderea dintilor. Unii evita complet aceasta problema, altii fac tratamente cu punti dentare, iar altii, care pierd mai multi dinti, aleg sa isi faca implant dentar. Problema este ca pierderea unui dinte vine cu o multime de implicatii pe care nu le-ai putea anticipa daca nu esti bine informat in acest domeniu.

Printre cele mai frecvente probleme pe care le declanseaza pierderea unui dinte se numara urmatoarele:

• Igiena dentara necorespunzatoare. Poate fi destul de dificil sa patrezi spatiul dintre dinti curat, mai ales daca ai o gura delicata. Alimentele pot fi prinse cu usurinta, folosirea atei dentare devine mai dificila, iar periuta de dinti nu va mai curata complet zona. Acest lucru poate duce la respiratie urat mirositoare (halitoza), boli gingivale si o serie de alte probleme de sanatate orala.

• Disconfort. Exista un motiv pentru care bebelusii nu pot sa mestece mancare pana nu au dinti. Mestecarea alimentelor direct pe gingii este, cu siguranta, inconfortabila si dureroasa. Din acest motiv, multi pacienti ajung la stomatolog doar pentru ca nu mai pot sa manance decat pe o parte a gurii sau nici macar atat. Nu numai ca este inconfortabil, dar acest lucru poate chiar sa provoace deficite nutritionale mai ales daca te priveaza de consumul anumitor alimente.

• Pierderea tesutului osos si modificarea formei fetei. Cand pierzi un dinte, maxilarul tinde sa se atrofieze in timp. In cele din urma, fata va avea un aspect inclinat, chiar si daca vei ajunge sa ai o punte dentara in locul in care lipseste dintele (sau dintii) sau o proteza.

• Alte pierderi de dinti. Acest lucru se poate intampla din mai multe motive. Deoarece mentinerea igienei orale este mai dificila avand goluri in dantura, bolile gingivale pot aparea, cauzand la randul lor pierderea dintilor. Dintii pot fi, de asemenea, afectati daca ajungi sa ai parte de un tratament cu punte dentara. Atunci cand se amplaseaza puntea, dintii adiacenti trebuie sa fie pregatiti prin indepartarea smaltului si prin refacerea acestuia pentru a permite spatiului gol sa fie umplut.

Adevarul este ca, odata cu aparitiile metodelor noi de tratamente stomatologice, cum ar fi implanturile dentare si protezele ancorate prin implant, efectul de domino de pierdere a dintilor poate fi prevenit. Implanturile sunt usor de curatat si s-au dovedit a fi la fel de puternice si confortabile ca dintii naturali. Te ajuta sa iti pastrezi maxilarul sanatos si sa eviti pierderea altor dinti. In plus, arata foarte natural.

Daca ai nevoie de o inlocuire a unui dinte si locuiesti in Bucuresti, cartierul Militari, la o simpla cautare pe Google dupa sintagma “implant dentar sector 6 Bucuresti”iti vor aparea numeroase rezultate dintre care il vei putea alege pe cel mai potrivit. Actioneaza acum pentru ca este cu siguranta cea mai buna optiune pe termen lung!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *