Dj-ul și producătorul de muzică progressive, Snake Sedrick, într-un interviu EXCLUSIV pentru codrosu.ro

Snake Sedrick este un Dj și producător de origine maghiară, din Ungaria, cu mare priză în rândul celor care compun și ascultă muzică electronică.

S-a  născut pe 6 ianuarie 1980, în Budapesta, iar la vârsta de zece ani s-a mutat la ţară împreună cu familia. Dragostea tatălui său pentru muzică l-a molipsit încă din primii săi ani de viață. În perioada şcolii primare a învăţat șă se joace pe un sintetizator. Apoi, la vârsta de 15 ani a primit primul său calculator, dar la început acesta l-a folosit doar pentru a se juca pe el.Mai târziu a descoperit adevărata valoare  a unui calculator.

Între anii 1996 și 1997, între pereții legendarei discoteci Flört, Sedrick ajunge să cunoască/înțeleagă muzica pe care o avea întipărită în minte de atâta timp.

În anul 2000 a scris piesa “Across the Sahara” care a fost mixată de un alt Dj și producător mare, Mo Shic, iar mai târziu a fost lansată de Sauna Recordings. Fiind entuziasmat de succesul avut cu această melodie, acesta a continuat să trimită din ce în ce mai multe piese artistului de origine israeliană, drept urmare, în decembrie 2001, Mo Shic i-a cerut să creeze muzică exclusivistă, pentru a apărea pe CD-ul său, “DJ Mag World Series – Mixed by Mo Shic” din Anglia.

După difuzarea muzicii lui, a început să primească multe feedback-uri pozitive și laude din partea publicului. Aprecierea oamenilor l-au făcut să continue în aceeași direcție.

Cariera de Dj a început-o în 2003, iar pe parcursul a unui an și jumătate a mixat în întreaga Ungarie. A mai susținut concerte în străinătate, în Emiratele Arabe, Liban, Egipt, Turcia, Cehia, Polonia, Slovacia, Serbia, România, Bulgaria, aceste țări invitându-l pe Sedrick chiar de mai multe ori.

Cei care nu-l cunosc, sau da, au ocazia să afle mai multe amănunte, din interviul de mai jos, interviu acordat de Snake Sedrick, în exclusivitate, pentru www.codRosu.ro

Bună, Sedrick!

Care este povestea nickname-ului “Snake Sedrick”?

Numele meu real este Zoltan Hedrick, am schimbat doar la Hedrick Sedrick. Şi despre Snake…am avut câteva reptile când am fost copil :) Am avut şerpi când aveam aproximativ 8-10 ani, iar în şcoala generală prietenii m-au poreclit  Snake. De atunci port acest ”nume”.

Ce impact a avut acest ”nume” în cariera ta, în calitate de producător sau DJ?

Oamenii au reacționat pozitiv. Şerpii şi reptile sunt un pic înfricoșătoare, dar mistice în același timp. Ei bine, am avut un mare succes pe scena progressive cu acesta. Oamenii ascultă muzica mea de prin 1998 – 2006. Ca DJ, am mixat  în 14  ţări, în 2 ani: Liban, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Republica Ceha, România, Serbia, Turcia, Grecia etc. În unele ţări chiar de 3 – 4 ori. Deci da, a fost o perioadă încununată de succes! Acum mă concentrez pe un proiect al casei de producție, pe partea de tech,  SON-TEC se numește.

Când ai început să compui muzică?

Am început să fac muzică în 1996! Nu erau  atât de bune software-urile, mostrele şi synth-uri din acele vremuri, însă am facut primele mele piese în “rapid tracker. Am făcut mai mult de 150 piese înainte de a scoate prima mea piesa oficială.

Acum folosești un alt nume de scenă.  De ce?

Ei bine, am făcut progressive house timp de 10 ani, care a fost, într-adevăr, perioada mea de glorie. Dar lumea s-a schimbat, oamenii se schimbă, să știi, în lumea asta a noastră muzicală. Am simtit și eu nevoia de o schimbare, așa că am început să lucrez în stilul tech house sub numele de Son-Tec. Verificaţi-l pe Beatport sau contul meu de Soundcloud :P http://soundcloud.com/son-tec

Ai vreo piesă personală care îti place cel mai mult?
Nu pot spune că am doar o piesă, le iubesc pe toate. Sunt ca și copiii mei! :)

Care a fost cea mai mare realizare ca producător / DJ?

Toate lucrurile pe care le-am văzut și experimentat au fost minunate. Este un lucru mare dacă oamenii ascultă și iubesc melodiile mele şi, de asemenea, sunt bucuros atunci când mulţimea apreciază ceea ce mixez. Deși este obositor, să am ocazia de a încânta atâta lume, mă face să fiu foarte fericit. :) De asemenea, atunci când o persoană îmi trimite un mesaj de felicitare la adresa compozițiilor mele,  sunt și mai motivat pentru a persevera în ceea ce fac,  chiar dacă acea persoană trăiește în Japonia, Spania sau Australia. Muzica este un lucru fantastic pentru că nu cunoaște limite!

Cât timp a durat până o piesă de-a ta a fost preluată de-o casă de discuri?

Am făcut muzică doar pentru pasiunea mea. N-am crezut niciodată că voi scoate ceva la o casă de discuri. Am început să fac muzică în 1996, dar primul meu disc, a fost lansat abia în 2002, adică după 6 ani.  :)

Călătorești destul de mult. Unde ai găsit cea mai bună atmosferă?

Da,  încă o fac. Lansarea ca Son-Tec îmi ia destul de mult timp, iar oamenii încă nu sunt obișnuiți cu acest nume. Am nevoie să creez muzică pentru a scoate pe piața muzicală cât mai multă calitate în acest domeniu. Toate sub acest ”nou nume”. Cea mai bună atmosferă?! Hmm… Am avut o experienţă foarte frumoasă în jurul lumii, mulţimea din țara mea, Ungaria, este foarte primitoare, dar şi în România. Nu am mixat, însă,  în Argentina și Brazilia, dar am auzit că cei de acolo ar fi cam în primele 3 locuri din lume în materie de distracție. Spaniolii sunt la fel de uimitori ca şi olandezii sau canadienii.

Mai mixezi progressive house, așa cum făceai odinioară?

Nu, nu mai mixez  progressive house. Lumea se schimbă pe ringul de dans,  are nevoie de mai multe sunete de genul jumpy & pumpy. Eu asta observ acum.

Ce ne pregăteşti pentru acest an, ca  producător şi ca proprietar de casă de discuri? E.P.-uri noi, videoclipuri, concerte etc?

Mă voi axa doar pe  muzica mea și pe casa de discuri  Tilth, pentru că nu am timp și pentru altele. Eu fac piese şi le scot la case de discuri diferite. Am câteva colaborări cu ”feţe” noi din industria muzicală, iar rezultatul este uimitor. Am facut un EP cu colegul meu Sandor B, pentru cei din Spania, pentru Ole Records ( David Herrero), iar 2 piese vor apărea în aprilie. Un alt EP cu Smoke Sykes, un proiect cu un alt producător care, însă,  nu e terminat și de pe urma căruia vom vedea mai târziu ce o să iasă. :)
De asemenea, am început să pun bazele unei agentii de booking, numită D-Vision. Sunt cooptați cei mai buni artisti din țara mea, cum ar fi Paul Mad (Sintope Digital, Rawthentic), Smoke Sykes (Bouq,Monique,Waveform), Max Demand (deținător al Deep Beep Records), Vick Echo (Get Physical,Rawthentic), Ambos & Profound (Viva Music), și Jay Lumen (Tronic, Great Stuff, 100% Pure). Deci, este o comunitate foarte foarte puternică şi cred că vom avea un viitor frumos împreună. Am o mulţime de concerte alături de aceștia! Mi-aș dori ca ziua să se schimbe din 24 h în 48 de h! HAHAHAHHAHA!

Este mult mai uşor să te ocupi de label sau să fii un DJ / producător?

Dacă dorești calitate ca și label  trebuie să muncești foarte mult. Şi, de asemenea, în cazul în care tu vrei să fii un bun producător, este enorm de mult de lucru… este vorba de ani, mulți ani! Ca dj e la fel! Eu nu cred că aceste lucruri sunt uşoare. Dacă doresti să fii original şi cu un succes real, trebuie să muncești din greu.
Multe label-uri de calitate au scăzut pe piața muzicală internațională,  nu mai fac lucruri originale și lansează doar piese la săptămână. Ei cred că este o mină de aur acest aspect, dar nu e! Dacă muzica nu este suficient de bună, vor câştiga aproximativ 2 – 10 dolari. Şi, de asemenea, DJ-ii, toți copii de 14 ani, vor spune:  “Hei, eu sunt DJ!”, dar ei nu sunt dj cu adevărat, sun doar “copii”!. Hahaha. Râd destul de mult când cluburile pun niște copii să mixeze … şi e trist! Problema asta  e una la nivel mondial. Cluburile trebuie să selecteze mai drastic DJ-ii deoarece sunt prea multi omuleți falși pe piață.

Ce sfaturi poți da celor care încearcă să pătrundă în această industrie?

Dacă vor crede în stilul lor, în ei înșiși, și își vor petrece mult timp pentru a face muzică de calitate, atunci vor avea succes. Fii original!

Te vezi făcând altceva în afară de muzică?
……………………………………………… :))

Un gând pentru cititorii www.codrosu.ro?

Nu vă mai uitați atât de mult la tv! Televiziunea  este ca o “infecție”, iar cele mai multe ştiri sunt bazate pe minciuni. În schimb, muzica este un lucru adevărat, fără manipulare! Muzica este fericire! Alegeți cea mai bună muzică, căutați pe internet ceea ce vă place cu adevărat și nu acceptați ceea ce tv-ul te obligă să asculți!

Îi mulțumim lui Sedrick pentru interviul acordat și asteptăm vești noi de la el.

Îl puteți găsi pe Sedrick și la următoarele adrese:

http://www.snakesedrick.hu
http://www.soundcloud.com/son-tec
http://www.mixcloud.com/snakesedrick
http://www.facebook.com/SnakeSedrick1
http://www.facebook.com/pages/Snake-Sedrick-aka-Son-Tec-artist-page/142211312514432

Tilth DJ
http://www.tilthgroup.com

D-Vision agenţie
http://www.facebook.com/DVisionAgency?sk=wall

Engleză
Română
Franceză

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *