Cum verifici online si instant cursul bnr?

Cum verifici online si instant cursul bnr ok

Atunci cand pleci in vacante in strainatate  unde trebuie sa folosesti alta moneda decat RON pentru bunurile si serviciile pe care ti le doresti , ai nevoie sa apelezi la o tranzactie valutara. Spre exemplu in Anglia moneda nationala este lira, iar in Italia este Euro. Cele mai importate monede ale lumii sunt : euro, lira britanica, yenul japonez, dolarul American, dolarul Canadian, francul elvetian, dolarul australian si dolarul din Noua Zeelanda.

Trebuie sa stii ca  schimbul banilor in Romania este decis de cursul bnr si se poate efectua la casele de schimb valutar, la diferite banci sau online. Pentru a fi la curent cu toate modificarile din cursul bnr poti verifica unul dintre site-urile de specialitate. De exemplu, curbnr.ro ofera aceasta facilitate.

Cum este influentata valoarea unei valute?

Popularitatea de care dispune un anumit produs pe care doresti sa il cumperi, va influenta intotdeauna pretul sau. Cand vine vorba despre valuta, lucrurile stau la fel. De exemplu intr-o zi ai putea sa platesti 500 de lei pentru 100 de euro pe care vrei sa ii folosesti intr-un city break, iar in alta ai putea plati 600 de lei pentru aceeasi suma, in cazul in care cererea a crescut.

 Economia unei tari si activitatea comercială a acesteia va avea o influenta decisiva asupra valorii monedei nationale. Un alt factor important care poate influenta cresterea sau scaderea unei monede, este speculatia. Atunci cand oamenii presupun ca valoarea unei monede urmeaza sa creasca si o cumpara din ce in ce mai mult, ei insisi cresc cererea.

Este imposibil de prevazut ce se va intampla pe viitor cu o moneda. Nimeni nu stie daca dolarul American urmeaza sa scada sau sa creasca pe langa euro. Exista totusi diverse moduri in care poti sa previi consecintele modificarilor cursului valutar asupra ta.

1. Fii atent la ratele dobanzilor

Ratele mai mari ale dobanzilor indica faptul ca cetatenii din tara respectiva sunt mai dispusi sa faca economii. Consecinta acestui lucru este aparitia unui flux de bani care ulterior va duce la o crestere a cursului de schimb.

2. Economia tarii. Curbnr.ro ofera aceasta facilitate de a verifica usor fluctuatiile

Daca economia unei tari este puternica, cererea pentru moneda acesteia va fi din ce in ce mai mare, lucru care va duce la cresterea cursului valutar.

3. Speculatia

In momentul in care oamenii incep sa creada ca o anumita moneda va creste si sa o cumpere din ce in ce mai mult ceea ce duce la cresterea cererii.

 Este important sa cunosti informatiile de baza cand vine vorba de schimbul valutar. In acest fel vei stii exact cand si cum sa efectuezi o tranzactie. Incearca sa fii la curent cu ultimele modificari ale celor mai importante monede inainte sa efectuezi. Cel mai eficient mod prin care poti face asta este sa consulti un site de specialitate cum ar fi  curbnr.ro care ofera aceasta facilitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *