Cum vă îmbunătățiți bugetul

Pentru a-ți atinge scopul financiar trebuie să implementezi un buget. Însă foarte multe familii au descoperit că un buget simplu și foarte relaxat nu vă va duce acolo unde doriți mult prea devreme. Din acest motiv este important să vă remodelați bugetul odată ce v-ați obișnuit cu acest stil de viață. Astfel, micile ajustări vă vor ajuta să vă îndepliniți scopul financiar cu celeritate. Pe lângă refinanțarea creditelor cu dobândă mare, mai sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a vă îmbunătăți bugetul. Dacă nu ați reușit să refinanțați pentru că sunteți îndatorați la maxim, puteți să comparați creditele de la www.credit247.ro și să găsiți cea mai bună variantă pentru a acoperi datoriile cu dobânzi foarte mari.

Un buget bine conturat are 4 categorii diferite: cheltuieli obligatorii care includ chiria, ratele și facturile, o categorie pentru mâncare, una pentru consumabile cum ar fi produsele cosmetice și cele de curățare și una pentru evenimente și cumpărături speciale. Orice buget care are mai multe categorii este deja mult prea permisiv, ceea ce înseamnă că sunteți tentați să cheltuiți mai mulți bani. Această împărțire vă va ajuta să economisiți mai repede dar și să vă dați seama care sunt cumpărăturile importate.

De asemenea, ar trebui să identificați două cumpărături care să se transforme în economii. Cafea gata pregătită de la cafeneaua din colț, factura de la spălătorie, o cămașă pe săptămână sau o geantă pe lună, sunt lucruri la care puteți renunța dacă doriți să economisiți bani. Ideal ar fi să găsiți două obiceiuri la care să renunțați sau măcar să le înlocuiți cu altele mai ieftine. Spre exemplu, cafea vă puteți face acasă, puteți spăla acasă și nu este nevoie să cumpărați îmbrăcăminte și accesorii în fiecare lună sau săptămână, pentru că dacă aveți deja acest obicei, șifonierul dumneavoastră este prea plin.

Pentru a vă îmbunătăți bugetul mereu este nevoie să îl modificați în fiecare lună. Atunci când creați o listă, în special dacă nu aveți exercițiul necesar, uitați lucruri importante care ar trebui puse pe listă. Un buget nu înseamnă să stabilești o singură dată ce vei cumpăra și să nu deviezi de la acest plan. Ci să conștientizezi cât de mult poți cheltui având în vedere că ai și un scop financiar precum economisirea sau plătirea integrală a datoriilor. Astfel, este important să aveți o perspectivă relaxată în cea ce privește bugetul și să vă acordați timpul necesar pentru a ajunge la o formă finală.

Chiar dacă aveți un buget care funcționează, nu uitați să sărbătoriți fiecare împlinire pe care acest stil de viață vi-l aduce. Dacă ați reușit să plătiți un credit, dacă ați economisit suma de bani pe care o doreați sau pur și simplu ați rămas cu o sumă de bani importantă în cont la finalul lunii după ce ați plătit tot ce aveați de plătit și ați făcut toate cumpărăturile, ar trebui să vă acordați o mic premiu. Astfel, veți vedea cu alți ochi acest stil de viață și va fi mai ușor să vă restrângeți pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *