Cum sa obtii permisul de conducere din prima incercare?

Obtinerea permisului de conducere presupune parcurgerea catorva pasi. Este un drum anevoios, dar nu imposibil.

Conditiile devin din ce in ce mai exigente, si este normal acest fapt, deoarece o mare perioada de timp au existat conditii oarecum permisive, in care permisul de conducere era obtinut usor, ceea ce determina si o statistica ingrijoratoare in ceea ce priveste numarul de accidente auto.

Ideal este ca permisul de conducere sa-l obtinem din prima incercare. Dar, de multe ori nu se intampla asa. Asta din cauza greselilor pe care le facem ori in timpul examinarii teoretice, ori pe parcursul parcurgerii traseului din cadrul probei practice.

Sfaturi utile care vor ajuta candidatii sa obtina punctajul minim necesar pentru obtinerea permisului auto

1. Inainte de inscrierea la una din scolile de conducatori auto autorizate, este utila informarea cu privire la performanta fiecareia, la statisticile referitoare la numarul de participanti la cursurile auto care au promovat examenul din prima incercare, dar si la instructorii care isi desfasoara activitatea la scoala la care doresti sa te inscrii.

Este foarte important ca instructorul auto sa fie dedicat muncii sale, sa stie sa explice fiecare manevra pe intelesul oricui si sa dispuna de rabdare.

2. Atentie marita in timpul cursurilor de legislatie rutiera, dar si pe parcursul desfasurarii orelor de condus cu instructorul auto ales. Este esential sa retii cat mai multe informatii. Cand exista nelamuriri, adreseaza intrebari pana cand acestea sunt clarificate.

3. Informeaza-te pe forumurile de specialitate unde se discuta despre orice inclusiv despre examinarea auto. Aici sunt prezenti si cei care au sustinut probele auto si au promovat, dar si cei care nu au promovat. Ai de invatat din orice situatie!

4. Inainte de inceperea orelor de condus, familiarizeaza-te cu autovehiculul. Daca este posibil, pregateste-te in particular cu privire la notiunile tehnice, la dotarile si modul de functionare a tipului de masina pe care te vei pregati practic. Aceasta este si masina pe care vei sustine proba practica a examenului auto.

5. Repeta manevrele pana cand le stapanesti foarte bine. Gandeste-le logic si deprinde-le din timp. Astfel va fi usor la sustinerea probei practice.

6. Acordati maxima atentie evitarii greselilor care resping automat candidatul la proba practica. Invata in timpul pregatirii practice cui si cand trebuie sa acorzi prioritate. Invata semnificatia semaforului, a indicatoarelor. Invata cum si cand poti efectua depasiri. Invata sa conduci regulamentar!

7. Condu pe cat posibil nu doar pe ruta obisnuita pe care se desfasoara pregatirea practica, ci incearca si alte trasee, in special necunoscute. Astfel, vei invata sa conduci si in locuri pe care nu le cunosti. Vei invata sa fii spontan. Spontaneitatea te salveaza in situatiile imprevizibile.

8. Inainte de examenul real, fa un test de proba dar cu alt instructor. Astfel, vei stii care este comportamentul tau rutier in prezenta unui strain. Te va ajuta enorm.

9. Incearca sa efectuezi ore suplimentare. Este o idee foarte buna, in special daca nu esti foarte sigur ca ai deprins foarte bine sa conduci regulamentar si in mod adecvat.

10. Da, proba practica se filmeaza atat video cat si audio, dar retine: nu este filmat chipul tau, asa ca relaxeaza-te. Pe de alta parte, langa tine este tot o persoana, chiar daca are rol de examinator.

11. Inainte de inceperea rezolvarii de chestionare drpciv auto, studiaza cu atentie legislatia rutiera. Astfel, vei reusi sa obtii un punctaj aproape de maximum.

Foarte multi cred ca simpla rezolvare repetata a chestionarelor auto si retinerea variantelor de raspuns fara a citi in prealabil Codul rutier, este cheia spre succesul probei teoretice. In realitate, reprezinta cheia esecului.

12. Nu lipsi de la orele de legislatie rutiera. Foarte multi fac aceasta greseala, iar consecinta se va reflecta la examen. Nu este suficient sa citesti acasa Codul rutier. Este necesar sa fie explicat de catre profesorul de legislatie rutiera. Sunt detalii pe care poate nu le intelegi.

13. Dupa insusirea cunostintelor teoretice, rezolva cat mai multe teste auto online. Pe langa faptul ca te vei deprinde cu tipul de intrebari, vei reduce si din stresul din timpul examenului.

14. Asigura-te ca vei rezolva teste drpciv online, care au o acuratete de 100 %. Dar, retine ca vei regasi aceleasi intrebari la fel de sigure si corecte, si pe alte pagini de profil.

15. Cu o zi inainte examinarii odihneste-te, evita factorii stresanti care ar putea sa-ti perturbe atentia din timpul sustinerii probelor.

Seriozitatea cu care persoanele trateaza pregatirea teoretica si practica, se va reflecta in rezultatul examinarii.

Cunoasterea temeinica a legislatiei, rezolvarea repetata si zilnica a chestionarelor auto pentru categoria pentru care doresti obtinerea permisului auto, dar si respectarea si frecventarea orelor de legislatie rutiera si de condus, vor face diferenta intre cei care reusesc de la prima incercare si cei care vor avea nevoie de cel putin inca una.

Frecventati orele de legislatie rutiera! Invatati logic! Rezolvati chestionare! Fiti atenti! Conduceti regulamentar!

Astfel veti obtine permisul de conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *