Cum sa ai grija de tine in sezonul racelilor

Prinderea unei raceli sau a unei gripe cel putin o data pe an este inevitabila pentru majoritatea oamenilor. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa ai mai multa grija de sanatatea ta si a celor din familie in asa fel incat sa te feresti cat mai bine de germenii specifici sezonului de toamna.

Imprumutarea obiectelor de uz casnic, cum ar fi tacamurile de bucatarie, prosoapele, lenjeria de pat si periutele de dinti, pot raspandi infectii. Asigura-te ca fiecare membru al familiei are propriile sale obiecte de tipul celor mentionate mai sus si ca le schimba si le curata in mod regulat. Curata locurile in care se ascund germenii de obicei. Concentreaza-te pe locurile in care germenii tind sa fie mai multi, cum ar fi clantele usilor, intrerupatoarele de lumina, robinetii, manerele de toaleta, manerele sertarelor, usile frigiderelor, telecomenzile, telefoanele, tastaturile, etc., si curata-le cu dezinfectant sau cu spirt.

Utilizeaza apa si detergent pentru curatarea pardoselii, fie ca vorbim de gresie, parchet sau de orice altceva. Pentru a evita raspandirea germenilor de pe o suprafata pe alta, foloseste o carpa sau un mop de unica folosinta pentru fiecare suprafata in parte.

Pentru a tine racelile si gripa departe de organism, este important, de asemenea, sa facem miscare. Exercitiile de impact redus, cum ar fi plimbarile lungi, stimuleaza sistemul imunitar si determina corpul sa se protejeze mai bine impotriva infectiilor.

Spalati-va mainile frecvent si invatati-i pe copii sa faca acelasi lucru. Mainile transporta germenii, astfel ca o persoana bolnava ii poate imbolnavi si pe cei din familie prin atingerea lucrurilor din jurul casei. Spalati-va mainile inainte de a manca, inainte de a pregati mancarea, dupa ce va suflati nasul, dupa ce folositi toaleta si dupa ce ingrijiti o persoana bolnava. Incercati sa tusiti si sa stranutati doar in batiste de hartie pe care sa le aruncati imediat dupa ce le folositi.

Daca fumati, incercati sa renuntati la acest obicei, deoarece tutunul slabeste sistemul imunitar si il face mai sensibil in fata racelilor si gripelor.

In cele din urma, nu ezitati sa mergeti la medic. Daca raceala si gripa nu trec dupa cateva zile, atunci necesita un tratament corespunzator pe care doar un specialist il poate recomanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *