Cum lansezi un magazin online atunci cand achizitionezi gazduire site?

Gazduire site

Cumparaturile online au castigat multa popularitate in ultimii ani, astfel incat domeniul de e-commerce devine mai dificil pe zi ce trece. Din fericire, cu uneltele potrivite pe serverul de gazduire site, vei construi un brand atractiv intr-un timp scurt. De asemenea, n-ai nevoie de foarte multe cunostinte tehnice pentru a incepe sa vinzi si nici de investitii financiare mari. Iata cum poti incepe chiar astazi!

Alege serviciul de hosting potrivit

Fiecare furnizor de gazduire web este diferit, astfel incat este recomandat sa nu faci o achizitie doar pe baza pretului. In schimb, priveste caracteristicile generale oferite in pachete. Un procent de uptime mai mic de 99,99% iti poate afecta rezultatele in mod negativ, deoarece paginile vor ramane inactive pentru perioade lungi in decursul unui an.

Viteza de incarcare este un alt factor crucial. Consumatorii nu mai au suficienta rabdare sa astepte pana cand se afiseaza toate elementele si vor renunta la ideea de achizitie daca navigarea este una neplacuta. Nivelul de performanta poate avea si un impact SEO pe serverul de gazduire site, motivul fiind faptul ca exista crawleri ce indexeaza continutul in baza aceasta. Asadar, este important sa ai timpi de raspuns de 2 sau maxim 3 secunde pentru a ramane pe prima pagina.

Seteaza platforma de vanzare

Daca iti doresti o platforma creata special pentru magazine online, poti folosi Magento sau OpenCart. Multi proprietari de afaceri vor insa sa ramana pe WordPress si sa instaleze pluginul WooCommerce. Indiferent de preferinte, este necesar sa creezi descrieri pentru paginile cu categorii si sa configurezi produsele. Acest lucru se va face direct din meniu, existand posibilitatea de a adauga imagini si titluri atractive in aceeasi sectiune. Unele produse trebuie setate pe optiunea „variable product”. Acestea sunt de obicei cele care vin in mai multe optiuni, cum ar fi cu masuri diferite sau cu diverse arome. Exista inclusiv produse grupate, care reprezinta o colectie de elemente similare.

 

Creeaza notificari privind stocul si inventarierea pe serverul de gazduire site! Pentru asta, scrie numarul total de unitati disponibile si mesaje de avertisment pentru lichidare. Asa te poti asigura ca ai intotdeauna ceea ce-si doresc clientii si eviti situatiile neplacute in care trebuie sa returnezi banii. In majoritatea cazurilor, poti seta notificari pe email pentru solicitarile care nu vor fi acoperite si se vor bloca achizitiile pentru produse indisponibile.

Include optiuni multiple de plata

Un procesor de plata este esential pentru criptarea informatiilor financiare si garanteaza celor care il vad ca se afla pe un domeniu sigur. Totusi, PayPal nu este mereu cea mai buna optiune. In schimb, ar trebui sa existe posibilitati de plata multiple. Spre exemplu, unii clienti vor sa plateasca folosind telefonul mobil sau cu ramburs direct la curier. In cazuri speciale, sunt persoane care isi doresc sa efectueze achizitii chiar si in criptomonede.

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a avea o lansare de succes?

Pentru a avea un magazin online functional pe un server de gazduire site ai nevoie de o strategie de branding si de una pentru promovare. Asigura-te ca iesi in evidenta si oferi mai multa valoare decat ceilalti, fiindca asa vei reusi sa atragi rapid atentia. Ca sa obtii veniturile dorite cat se poate de rapid, focuseaza-te pe reclame si SEO. Acestea sunt ideale pentru a atrage un volum mare de trafic si pentru a spori rata de conversie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *