Cum alegi mobila pentru birou?

Modul in care iti aranjezi biroul poate sa afecteze si sa influenteze modul in care lucrezi si randamentul pe care il are munca ta. Din acest motiv, este esential sa cunosti foarte bine unele reguli de amenajare a biroului si de achizitie de mobilier birou. Conteaza foarte mult cum iti pozitionezi scaunul, calculatorul, biroul si toate dulapurile. De asemenea, conteaza inaltimea mesei de lucru sau cat de confotabil este biroul.

Mobila birou

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont la amenajarea biroului?

 • Spatiul pe care il ai la dispozitie. Este important sa alegi o camera cu spatiu suficient de mare pentru a putea beneficia de o activitate cat mai productiva. Atat camera, cat si mobilierul trebuie sa fie cat mai spatioase si sa iti ofere flexibilitate. Masa de lucru trebuie sa aiba dimensiuni de minim 75 x 150 cm iar distanta dintre monitor si ochi trebuie sa fie de minim 70 de centimetri.
 • Lumina. Luminozitatea este si ea foarte importanta, daca iti doresti o concentrare maxima. Aceasta trebuie sa fie cat mai naturala, sa aiba o pozitie laterala si sa nu cada perpendicular pe ochiul tau sau pe ecranul monitorului.
 • Scaunul. Cum iti petreci o buna parte din ziua de lucru pe scaun, acesta trebuie sa respecte cateva reguli cat se poate de simple: trebuie sa fie ergonomic, sa aiba roti, sa poata fi reglat pe inaltime si sa aiba un spatar ajustabil. Este esential ca scaunul sa fie cat mai confortabil si sa permita o pozitie naturala, deoarece un scaun de proasta calitate poate sa duca la probleme destul de grave de sanatate.
 • Culorile peretilor. Este bine sa optezi pentru culori deschise si luminoase. Albul este foarte intalnit si isi face treaba extrem de bine in birouri, insa il poti imbogati cu pete de culoare vioaie, care sa ofere optimism si placere de lucru.
 • Dulapul .O munca de birou inseamna organizare, asadar, trebuie sa ai cat mai multe spatii pentru a-ti organiza toate actele. Achizitioneaza un dulap cu cat mai multe sertare, care sa aiba o culoare asemanatoare cu cea a biroului. Nu trebuie un dulap foarte mare, insa este esential sa dispuna de cat mai multe spatii, in asa fel incat sa iti ofere posibilitatea unei organizari cat mai bune.

4 comments for “Cum alegi mobila pentru birou?

 1. March 19, 2015 at 21:02

  Pentru un birou , un perete alb cu un sablon floral negru, un birou negru si un parchet inchis la culoare..se asorteaza genial,asa e biroul meu

 2. March 23, 2015 at 12:44

  Sunt bune sfaturile! o organizare buna este necesara la birou.

 3. March 24, 2015 at 20:13

  Nu este atat de usor sa alegem mobila perfecta pentru un birou. Dar sunt firme care poate sa ne da svaturi foarte bune

 4. March 26, 2015 at 10:06

  Sunt firme de amenajari interioare care te pot sfatui in acest sens; dar inainte de a apela la ei poti incerca sa citesti niste materiale (reviste sau brosuri) si sa incerci ceval de acolo. Eu personal am folosit o idee gasita intr-o revista de acest gen. atat cu privire la design-ul biroului cat si la amplasarea lui. V-am gasit prin intermediul unei cunostinte de la http://www.stiri100.ro Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *