Combate stresul cu ajutorul cartilor de colorat pentru adulti

Viata stresanta de la oras mai lasa putin loc pentru creativitate si auto-satisfactie. Cei mai multi oameni fac doar activitati care sunt indreptate catre productivitate si bani, neglijand placerile personale. Banii, insa, nu pot cumpara totul, iar ceea ce cumpara este lipsit de substanta si nu ne ofera fericire decat pe termen scurt. Pe de alta parte, oamenii din ziua de azi sunt afectati de consecintele recentei crize financire. Se simt nesiguri fata de situatia lor economica, locul de munca, sanatate, etc.

Stresul face parte din viata noastra, intotdeauna a fost asa. Corpul uman este capabil sa faca fata stresului, nalasandu-l sa il impiedice in indeplinirea sarcinilor de zi cu zi. Cand ne stresam, corpul nostru reactioneaza cu un complex de raspunsuri emotionale, psihologice si fiziologice. Cu toate acestea, expunerea pe termen lung la stres este daunatoare, putand sa cauzeze o multime de afectiuni. De aceea, este important sa gasim moduri de combatere a stresului.

Exista o diversitate de tehnici care ii pot ajuta pe oameni sa tina sub control stresul inevitabil al vietii cotidiene. Terapia Arta este una dintre aceste tehnici. Aceasta terapie conecteaza puterea noastra creativa la fericire, fie ca exploreaza culoarea, muzica, literatura sau orice alta modalitate de a crea frumusete.

Cartile de colorat pentru adulti fac parte din tehnicile Terapiei Arta. Gasindu-se usor, in libarii sau supermarket-uri, acestea ofera sute de pagini cu modele goale, ce abia asteapta sa fie umplute de culoare. Design-ul este divers, de la Mandala la flori, animale, copii, produse alimentare si multe altele. Exista, de asemenea, carti de colorat pentru ocazii speciale, cum ar fi Craciun, Paste, Anul Nou sau zile de nastere, si carti de colorat care abordeaza subiecte precum arhitectura, moda, sport, masini sau credinta. Pe scurt, exista carti de colorat cu orice.

Subiectele cartilor sunt legate, de obicei, de lucruri care ne plac si care ne conecteaza la natura, familie, ocazii fericite si diferite activitati de relaxare. Textura cartilor si culorile evoca, de asemenea, acele zile libere din perioada scolii in care obisnuiam sa dam frau creativitatii. Acestea au un efect calmant deoarece ne ajuta sa ne amintim de perioadele din copilarie in care ne simteam protejati si fericiti.

Asadar, nu este de mirare ca aceste carti sunt populare in randul adultilor din ziua de azi. Terapia prin arta si cartile de colorat pentru adulti nu cauta sa ne vindece, ci mai degraba cauta acele amintiri legate de sentimente pozitive, fericire, relaxare, dragoste si siguranta.

Raphel-Why-Adults-Are-Buying-Coloring-Books-1200-630

3 comments for “Combate stresul cu ajutorul cartilor de colorat pentru adulti

  1. April 4, 2017 at 13:55

    Se pare ca au efect benefic !

  2. April 21, 2017 at 19:14

    Unele din ele functioneaza

  3. April 21, 2017 at 23:08

    cine mai are timp de carti de colorat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *