Cetatenia economica in Malta, calea spre o viata linistita si prospera

In orice clasament al tarilor Uniunii Europene care ofera cele mai mari avantaje pentru strainii ce doresc cetatenie prin investitii, Malta e pe primul loc.

Autoritatile malteze primesc nenumarate solicitari pentru a acorda cetatenia in schimbul unei investitii majore. Strainii din diverse colturi ale lumii, care au deja un nivel financiar de top, pot primi pasaport maltez, daca intrunesc anumite conditii.

Este insa un demers care trebuie facut numai prin firmele si specialistii – Henley and Partners – acreditati de autoritatile malteze. Solicitarile facute pe cont propriu nu au sorti de izbanda.

De regula, cetatenia e primita la nastere, de la parinti sau prin naturalizare. Dar o data cu aparitia ingenioaselor programe Cetatenie prin investitie, acum e posibil pentru oricine isi permite – si intruneste conditiile necesare – sa devina cetatean al tarilor care aplica acest program. Cele mai cautate destinatii sunt Malta, Cipru, Antigua si Barbuda, pentru ca ofera conditii extrem de avantajoase si un pasaport care asigura calatorii fara viza in peste 160 de tari, din orice colt de lume.

Pentru a sti exact ce sa alegeti, in functie de posibilitatile financiare si de ceilalti factori, cel mai bine e sa apelati la serviciile unei firme specializate si acreditate in respectiva tara, care sa se ocupe de toate formalitatile, atrage atentia Citizenships.com. Programul de Cetatenie in Malta derulat prin Henley and Partners are o rata de succes de aproape suta la suta.

Viata in Malta

Pozitionata strategic intre Europa si Africa de Nord, Malta e perfect legata, pe apa si in aer, de toate destinatiile importante de pe glob. Cu vremea excelenta si peisajele pitoresti, Malta este un arhipelag renumit in lumea intreaga pentru cele 300 de zile cu soare pe an. La perfectiunea naturala se adauga un climat politic stabil, o economie infloritoare si echilibrata si o voce deloc de neglijat pe scena politicii internationale. Pasaportul maltez, obtinut in urma cetateniei prin investitii, este pe un invidiat loc patru in clasamentul international privind cele mai influente pasapoarte din lume. Nu degeaba este numit “Pasaportul de Aur”. Posesorii sai pot calatori fara vize in aproape toata lumea.

Conditiile de trai sunt la superlativ, cu un sistem de invatamant performant (atat cel public, cat si cel privat) si cu ingrijiri medicale printre cele mai bune din lume.

Conditii pentru a primi cetatenia malteza

Consilierii Henley and Partners Malta au impartit conditiile financiare in trei categorii:

  • Contributii catre Fondul Social si de Dezvoltare Nationala din Malta.
  • O donatie de minimum 150.000 de euro, in obligatiuni, actiuni si alte titluri de valoare de pe bursa guvernamentala.
  • Investitii in proiecte imobiliare locale, cu angajamentul de a pastra o proprietate permanenta cel putin 5 ani, fara posibilitatea de a subinchiria sau de a vinde.

Cifrele concrete sunt urmatoarele:

  • 650.000 de euro investiti in Fondul National de Dezvoltare din Malta (administrat de guvern),
  • o contributie de 150.000 de euro in instrumente financiare aprobate de guvern, cum ar fi obligatiunile si actiunile.
  • Cumpararea unei proprietati imobiliare in Malta, cu o valoare de minimum 350.000 de euro.

Se percep sume in plus pentru fiecare membru al familiei. Solicitantul principal trebuie sa aiba minimum 18 ani, sa nu aiba cazier si sa poata dovedi ca a obtinut banii in mod cinstit. De altfel, autoritatile malteze fac verificari drastice, inclusiv cu ajutorul organismelor internationale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *