Cele mai frumoase povesti de dragoste din istorie si literatura – Povesti de dragoste adevarata

foto: jokeroo.com

foto: jokeroo.com

Cele mai frumoase povesti de dragoste din istorie si literatura – Povesti de dragoste adevarata

Crezi in dragoste adevarata care nu moare niciodata? Crezi in dragoste la prima vedere? Crezi in suflete pereche? As tinde sa spun ca da, dar am si momente cand realitatea ma scutura si ma face uneori sa spun ca iubirea adevarata, cea profunda si impartasita este nepamanteana, iar aici pe pamant ea intotdeauna este facuta sa se termine tragic… Este ca la jocul lozurilor… ai nimerit un loz necastigator, treci mai departe si mai tragi odata! Totodata insa, eu cred ca fiecare dintre noi avem parte la un moment dat de dragostea noastra nemuritoare, ideea este sa o gasesti, iar cand o gasesti sa stii cum sa o si pastrezi pentru a deveni nemuritoare, creatoare, inaltatoare…

Cu totii ne dam cu parerea ce este iubirea, ce este dragostea adevarata, dar in fond ce facem fiecare de fapt? … Chiar daca spunem ca dam citate celebre din cine stie ce literatura celebra, oare atunci cand vorbim de dragoste nu impartasim o farama din experienta noastra de dragoste? Oare nu ne ducem cu gandul la nu stiu ce „Lenuta” sau „Gheorghita” din viata noastra la un moment dat? Mi se pare normal sa fie asa, si cred ca acele pareri sunt cele mai sincere, cele mai frumoase descrieri ale trairii in sine a dragostei.

Dragostea este un virus letal uneori, care infecteaza trupul si mintea… tu cum simti dragostea?

Dar sa revenim la cele mai frumoase povesti de dragoste din istorie si literatura, povesti care sunt nemuritoare si care iti vor da curajul sa crezi in povestile de dragoste adevarate, asta daca inca mai eziti… O lista interesanta pe care poate fi completata. Astept sa o faceti daca simtiti nevoia.

– Romeo si Julieta – Probabil cea mai cunoscuta poveste de dragoste.
– Cleopatra si Marc Antoniu – Doua personaje istorice indragostite nebuneste si care demonstreaza ca pentru marea iubire trebuie sa faci mari sacrificii.
– Layla si Majnun (Qais), o poveste de dragoste tragica din legendele arabe
– Napoleon si Josephine
– Regina Victoria si Printul Albert
– Tristan si Isolda, o alta poveste de dragoste cu final tragic
– Shah Jahan si Muntaz Mahal, o poveste de dragoste ce a stat la baza construirii renumitului Taj Mahal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *