Cele mai comune cauze care duc la executare silita

executare silita datorii

Procedura de executare silita este o forma de recuperare a datoriilor la care se ajunge doar atunci cand datoriile nu sunt restituite. Conditia inceperii sale consta in existenta unui titlu executoriu.

Refuzul (sau imposibilitatea) de a plati ratele pentru creditele contractate, al facturilor pentru utilitati sau alte servicii sau neplata facturilor pentru bunuri achizitionate sunt cele mai comune cauze care duc la initierea acestei proceduri deloc confortabila pentru persoana in cauza.

Conform celor de la ziare.com, intr-un astfel de caz executorul judecatoresc este cel care se ocupa de recuperarea banilor datorati, doar la cererea creditorului si in baza unui titlu executoriu. Acesta din urma poate fi un contract de credit sau o hotarare judecatoreasca, documente care contin toate informatiile relevante cu privire la creantele care nu s-au achitat la momentul scadentei.

Partea buna a acestei proceduri consta in faptul ca nu incepe fara a se anunta persoana in cauza. Prin intermediul unei somatii de plata, acesteia i se da posibilitatea de a-si plati datoriile in 15 zile de la primire. Este o parte buna pentru ca precede inceperea vanzarii de bunuri si blocarea conturilor bancare, ceea ce inseamna ca si in acest punct se mai poate face ceva pentru evitarea executarii.

Cele mai comune trei cauze care duc la executare silita

Revenind la cauzele care duc la executarea silita, urmatoarele sunt cel mai frecvent reperate in cazul persoanelor care nu isi mai platesc creantele:

  • Imposibilitatea sau refuzul de a plati un credit contractat. Creditele au rolul de a ajuta persoanele cu nevoi financiare, in esenta rolul lor neavand nimic negativ. Problemele apar atunci cand acestea nu mai pot fi platite din diverse cauze. Imposibilitatea platii se numara printre acei factori care pot sa declanseze initierea procedurii de executare pe cale juridica a sumelor de bani datorate. Prin executarea bunurilor mobile sau imobile sau prin poprirea pe conturi, se urmareste recuperarea datoriei;
  • Imposibilitatea sau refuzul de a plati facturi pentru diverse servicii. Persoanele care din diverse cauze nu isi mai platesc contratele pentru apa, gaz, energie electrica, TV sau alte utilitati, ori pentru servicii diverse, precum cele contractate pentru sanatate, catering etc, pot fi executate pentru recuperarea datoriilor;
  • Imposibilitatea sau refuzul de a plati un bun cumparat. Exista si situatii in care bunurile se cumpara pe facturi care urmeaza sa fie platite intr-un anumit termen – autovehicule, mobilier, o locuinta etc. In cazul in care acest lucru nu se intampla, persoana poate fi actionata in judecata, pentru recuperarea datoriei.

KRUK Romania SRL isi sustine clientii in plata datoriilor, ajutandu-i real sa ajunga la stingerea lor. Clientii companiei beneficiaza de multe avantaje, insa cel mai important este materializat in Angajamentul de plata. Prin acest document compania asigura cel mai mare ajutor pentru oamenii cu datorii, pentru ca li se da posibilitatea de a-si stabili singuri ratele, pana la stingerea datoriei, in functie de veniturile lunare pe care le au.

Despre aceasta companie se pot gasi informatii relevante si pe ListaFirme.ro, o sursa de baze de date care ofera informatii veridice din care pot rezulta concluzii importante despre o firma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *