Cele mai bune plaje de langa Lisabona

Lisabona este inconjurata de plaje excelente, toate acestea fiind usor accesibile cu transportul public din capitala. Acestea se intind de-a lungul a trei linii de coasta si ofera o selectie variata de stiluri potrivite pentru toate tipurile de turisti.

Cea mai populara regiune este zona de coasta Cascais-Estoril, care se gaseste la vest de Lisabona, pe malurile nordice ale estuarului Tagus. Plajele din Cascais-Estoril dispun de cele mai bune facilitati, insa pot fi extrem de aglomerate la sfarsit de saptamana.

Linia de coasta Costa de Caparica, situata la sud de Lisabona, ne ofera plaje ce se extind pe intreaga lungime a Setubalului peninsular.

Cea de-a treia coasta este Serra de Sintra, cu al sau parc national, care se situeaza la nord de statiunea Cascais, aceasta laudandu-se cu plaje salbatice definite de un relief accidentat, ideale pentru surfing. Din cauza reliefului abrupt, Serra de Sintra este cea mai putin accesibila zona de plaje din apropierea Lisabonei.

Iata, in randurile de mai jos, care sunt cele mai bune plaje pe care le poti accesa in apropiere de capitala Portugaliei, si care sunt caracteristicile fiecareia:

Praia do Carcavelos – Cea mai populara plaja

Praia do Carcavelos este cea mai populara plaja din Lisabona, la sfarsit de saptamana umplandu-se pana la refuz, de fiecare data. Situata la jumatatea distantei dintre Lisabona si Cascais, usor accesibila cu transportul in comun, in special cu trenul, din capitala Portugaliei, plaja Praia do Carcavelos are valuri suficient de bune pentru navigatie sau pentru inot, dar si pentru surfing.

Cu o buna selectie de cafenele si restaurante, aceasta plaja este ideala pentru familii, adolescenti si cupluri.

Praia de Guincho – Cea mai buna plaja

Praia de Guincho este cea mai buna plaja de pe litoralul Lisabonei. Este un paradis pentru surferi, avand valuri masive si peisaje uimitoare. Praia de Guincho este situata la marginea parcului national Sintra si se afla la mai putin de 30 de minute de mers cu masina de centrul orasului Lisabona.

Vizitatorii pot inchiria aici placi de surf, insa trebuie sa se pregateasca psihic de socul marii, care este foarte rece chiar si in lunile de vara. Praia de Guincho este perfecta pentru cei care apreciaza natura, surfingul si drumetiile.

Din pacate, transportul public din Lisabona este destul de dificil in aceasta regiune, existand un tren si un autobuz care circula pe aici, insa acestea sunt foarte lente.

Costa de Caparica – Cele mai bune facilitati

Orasul Costa de Caparica a fost construit ca statiune pentru turisti, datorita pozitiei sale ideale, la marginea de nord a Peninsulei Setubal, la sud de Lisabona. Exista o multime de motive sa vizitezi acest orasel: plaja este imensa, are valuri mari, apele sunt uimitor de curate, iar orasul este plin de restaurante, hoteluri si cafenele.

rainha-beach

1 comment for “Cele mai bune plaje de langa Lisabona

  1. Adi
    September 13, 2016 at 11:38

    Ideal pentru un concediu de vis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *