Cel mai bun broker pentru investitii pe piata financiara. Cum se alege?

Investitiile pe piata financiara pot fi extrem de profitabile, insa pentru a ajunge sa fie profitabile orice trader trebuie sa respecte o serie de reguli. Una dintre regulile esentiale este alegerea unui broker bun, indiferent ca se investeste in forex, in criptomonede sau in alte piete.

Cum se alege cel mai bun broker, pentru o tranzactionare reusita?

Cei de la RedaktionsTest.net recomanda o analiza atenta a urmatoarelor criterii:

  1. Autorizarea locala. Indiferent ca este un broker local sau international, acesta trebuie sa fie autorizat de ASF (Autoritatea de supraveghere financiara din Romania). Evident, trebuie sa fie urmarite si licentele societatii mama si ale sucursalelor. Un broker de talie mondiala care are toate licentele si ofera una dintre cele mai bune platforme de tranzactionare de pe piata este Parship.
  2. Listarea la bursa. Un broker de incredere este intotdeauna listat la bursa, deoarece ofera transparenta si credibilitate. De asemenea, pentru o mai mare siguranta este bine sa se analizeze actionariatul. Fiecare om din conducere conteaza pentru stabilitatea pe termen lung.
  3. Banii nu trebuie sa paraseasca teritoriul tarii. Siguranta fondurilor investite este extrem de importanta, motiv pentru care banii nu trebuie sa paraseasca teritoriul tarii din care se face investitia. Acest lucru poate fi verificat prin analiza conturilor. Daca acestea sunt in tara investitiei, este de bine.
  4. Platforma oferita trebuie sa fie foarte performanta. Un broker bun are o platforma de tranzactionare extrem de performanta, cu o multime de instrumente care ii ajuta pe traderi sa faca tranzactiile corecte. Viteza, fiabilitatea, functionalitatea si intuitivitatea platformei conteaza foarte mult. De asemenea, este bine ca analiza oferita sa fie una cat mai complexa.
  5. Programele educationale trebuie sa fie si ele prezente. Multi dintre cei care isi aleg un broker se afla la inceput in ceea ce priveste tranzactionarea. Tocmai de aceea, niste programe educationale complete venite chiar di partea brokerului cu care colaboreaza s-ar putea sa fie mai mult decat bine venite.
  6. Oportunitati cat mai multe de investitii. Instrumentele financiare oferite trebuie sa fie cat mai diversificate, in asa fel incat sa asigure profiluri foarte variate de risc si cat mai multe industrii sau regiuni.

De cele mai multe ori, traderii se orienteaza catre brokerii ieftini, care nu aplica comisioane foarte mari. Nu intotdeauna ieftin este si bun. De cele mai multe ori, un comision mai mare inseamna instrumente mai performante, calitate si siguranta.

Tocmai de aceea, procesul de alegere a brokerului trebuie sa fie foarte bine documentat si sa fie realizat in cunostinta de cauza.

Cei de la RedaktionsTest.net recomanda deschiderea a mai multe conturi demo la mai multi brokeri, in asa fel incat sa se poata descoperi cele mai bune instrumente si sa se faca o comparatie intre ele. Primele luni de tranzactionare trebuie sa se faca cu foarte putini bani, sau chiar fara bani in conturile demo. Ulterior, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *