Ce sa faci intr-o vacanta in Helsinki

Dintre numeroasele orase minunate pe care le poti vizita in timpul unei calatorii in Finlanda, vei descoperi ca Helsinki, capitala tarii, este o alegere grozava. Aici vei gasi o multitudine de atractii turistice pe care sa le vizitezi si o sumedenie de activitati interesante de experimentat.

Situat in partea de sud a tarii, pe tarmurile Golfului Finlandei, Helsinki a fost construit aproape de Marea Baltica, in anii 1550, cand era considerat “Fiica Balticii”.

In 1812, orasul a fost complet reconstruit de catre unul dintre tarii din Rusia pentru a semana cu Sankt Petersburg. Astazi vei descoperi ca Helsinki este un oras international, modern si foarte prietenos cu mediul, pe care locuitorii il respecta si il ingrijesc cu o grija deosebita.

Iata care sunt principalele atractii turistice din capitala Finlandei:

Piata Senatului

Piata Senatului si imprejurimile sale formeaza un exemplu unic si coeziv de arhitectura neoclasica. fiind dominate de patru cladiri proiectate de Carl Ludvig Engel intre 1822 ai 1852: Catedrala din Helsinki, Palatul Guvernului, cladirea principala a Universitatii din Helsinki si Biblioteca Nationala a Finlandei. Catedrala din Helsinki este, fara indoiala, cea mai faimoasa si cea mai fotografiata cladire din Finlanda, aceasta sarbatorind in 2002 cea de-a 150-a aniversare. Cea mai veche cladire din piatra din Helsinki este Casa Sederholm, situata in coltul sud-estic al pietei. In apropierea ei se gaseste o alta constructie demna de luat in seama, Cladirea principala a Muzeului Orasului, care este situata, mai exact, pe Strada Sofiankatu.

Cetatea Suomenlinna

Denumita, de asemenea, Viapori sau Sveaborg, Suomenlinna este una dintre cele mai mari cetati din lume. Fondata in 1748 si construita de Augustin Ehrensvard pe mai multe insule de pe coasta Finlandei, aceasta fortareata este una dintre cele mai populare atractii din tara, fiind de altfel inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in 1991, ca monument unic al arhitecturii militare europene. O parte importanta a oricarei vizite la Suomenlinna este luatul mesei la una dintre cafenelele din interiorul complexului. Cetarea are o selectie interesanta de restaurante si cafenele fermecatoare, atragand vizitatorii prin feluri de mancare traditionale savuroase.

Catedrala Ortodoxa Uspenski

Finalizata in 1868 in cartierul Katajanokka din Helsinki, Catedrala Uspenski este cea mai mare biserica ortodoxa din Europa de Vest. Cu cupolele sale aurite si cu fatada rosie, biserica este considerata unul dintre cele mai clare simboluri ale impactului rusesc asupra istoriei finlandeze.

Gradina Zoologica din Helsinki

Gradina zoologica din Helsinki, cunoscuta local sub denumirea de Korkeasaari, este una dintre cele mai vechi gradini zoologice din lume (infiintata in 1889). Adapostind peste 20 de specii diferite de animale si aproape 1000 de specii diferite de plante, aceasta gradina zoologica este renumita pentru eforturile sale pentru protejarea speciilor de animale pe cale de disparitie.

Hotelul Torni

Hotelul a fost proiectat de arhitectii Jung&Jung in 1928 si are 14 etaje. Acesta a servit ca loc de aparare aeriana in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand membrii organizatiei paramilitare a femeilor finlandeze Lotta Svärd au urmarit bombardierele inamice. Astazi, hotelul atrage vizitatori cu camerele sale decorate in stilul Art Nouveau, Art Deco si functionalist, fiind de altfel destul de simplu de gasit, datorita locatiei sale apropiate de gara centrala.

1 comment for “Ce sa faci intr-o vacanta in Helsinki

  1. October 10, 2017 at 12:03

    am citit diverse review-uri si din cate am observat este un oras absolut superb si cred ca merita investitia intr-o vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *