Ce sa cauti la un apartament care poate fi facut mai eficient din punct de vedere energetic

De fapt este destul de usor sa fii verde, mai ales cand vine vorba de reducerea consumului de energie al casei tale. In acest articol, vom vorbi despre ce sa cauti la un apartament  2 camere Constanta care poate fi facut mai eficient din punct de vedere energetic.

Pentru majoritatea caselor, bucataria este responsabila pentru partea leului din factura energetica, dar exista modalitati de a o face sa fie mai putin un vampir energetic. Pentru a incepe, incearca sa gasesti un apartament care sa iti permita sa folosesti ventilatia naturala in loc sa lasi tot timpul ventilatorul sa mearga. Tine-ti ferestrele deschise in timp ce gatesti cand vremea este placuta si casa va ramane rece si fara mirosuri neplacute in mod natural.

Daca mai ai un frigider vechi, poate ar fi timpul sa iei in considerare schimbarea acestuia cu un model mai nou, certificat cu clasa energetica A. Frigiderele moderne folosesc adesea doar o parte din energia consumata de modele predecesoare lor si, de asemenea, sunt mai bine proiectate. La fel pentru microunde, cuptor, plita electrica, si masina de spalat.

Baia: cum sa o eficientizezi din punct de vedere energetic

Sa ai parte de lumina naturala in baie poate fi dificil; iti doresti o atmosfera calda, dar totusi vrei sa ai un sentiment de intimitate. Daca gasesti un apartament cu fereastra la baie, ia in considerare instalarea unui geam cu aspect de sticla inghetata Luminatoarele sunt o alta completare excelenta, daca constructia casei si bugetul tau iti vor permite instalarea lor.

Daca acele dusuri calde si bai fierbinti costa prea mult, poate doresti sa verifici de doua ori centrala termica, doar pentru a te asigura ca functioneaza in continuare la o eficienta maxima. O centrala buna poate fi o cheltuiala considerabila, dar este una care se amortizeaza de la sine destul de repede in timp.

In timp ce te afli in baie, uita-te la accesoriile din ea. Modelele  invechite pot fi fermecatoare pentru ochi, dar sunt practic bani aruncati pe apa sambetei, deoarece nu sunt nici pe departe la fel de eficiente precum robinetele, toaletele si capetele de dus moderne. Principiul este identic si pentru masina ta de spalat rufe!

Cat de eficient energetic este dormitorul tau?

S-ar putea ca dormitorul tau sa nu aiba la fel de multe aparate ca bucataria, dar poti gasi in continuare modalitati de a economisi energie. In primul rand, asigura-te ca mobilierul nu iti blocheaza peretii spre est sau sud si inchide usa dulapului, mai ales daca dulapul tau este pe un perete exterior.

Daca iti este frica de facturile pentru cheltuielile cu incalzirea in timpul iernii, atunci este exact momentul sa verifici de doua ori cat de etanse sunt toate usile si ferestrele dormitorului tau.

Pe langa schimbarea becurilor din dormitor cu modele mai eficiente, ia in considerare sa va pictati peretii intr-o culoare deschisa. Culorile mai inchise au un anumit sarm, dar peretii in culori de lumina fac ca o camera sa para mai stralucitoare, reducand nevoia de lumini artificiale.

Imbunatatirea eficientei energetice a camerei de zi

Daca te-ai gandit sa scapi de televizorul vechi si sa iei unul nou, iata un alt avantaj de luat in seama: un nou televizor ar putea foarte bine sa fie mai eficient si din punct de vedere energetic decat cel vechi, chiar daca are o dimensiune mai mare. Si nu uita ca televizoarele LCD sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, ia in considerare reducerea consumului de electricitate cu dispozitivele de divertisment atunci cand acestea nu sunt utilizate. Sistemele de jocuri si alte echipamente electronice inca mai consuma cand sunt conectate, chiar daca nu sunt deschise.

Fiecare camera are potentialul de a fi mai eficienta din punct de vedere energetic

Exista anumite sfaturi care se pot aplica pentru fiecare camera din casa. Inclusiv schimbarea draperiilor pentru ferestre cu unele mai adecvate pentru fiecare anotimp poate ajuta la economisirea de bani prin reducere cheltuielilor cu incalzirea, racirea si iluminatul. Inlocuirea becurilor de stil vechi pentru becurile cu LED-uri, mai noi, iti va reduce si ea in mod dramatic consumul de energie electrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *