Ce poti sa faci gratis in Lisabona

Cu o locatie uimitoare, clima insorita si un amestec atragator de arhitectura veche si viata de noapte vibranta, nu este surprinzator faptul ca Lisabona se afla in varful listei destinatiilor de calatorie din Europa. Lisabona a fost intotdeauna una dintre cele mai accesibile capitale ale Europei, dar ascensiunea sa in popularitate din ultimii ani a determinat, din pacate, o majorare a preturilor. Cu toate acestea, exista inca o sumedenie de lucruri pe care le poti face gratis in acest oras fermecator.

Iata cateva lucruri interesante pe care le poti face in Lisabona, fara a cheltui niciun ban:

Admira arta lui Picasso si a altor pictori de renume mondial.

Rareori ai sansa de a admira indeaproape opere originale ale lui Picasso, Dali, Francis Bacon, Andy Warhol si Mark Rothko, dar bogata colectie de arta a lui Joe Berardo de la Colecção Berardo iti permite acest lucru. Aceasta galerie moderna, situata in suburbia Belém, include unele dintre cele mai mari nume ale artei contemporane si este complet gratuita (cu exceptia unor expozitii temporare).

Calatoreste in trecut.

Micul, dar fascinantul muzeu Núcleo Arqueológico sta ascuns sub o banca moderna pe Rua dos Correeiros 9, in inima districtului Baixa din Lisabona. Vizitele ghidate au loc, insa, de doar doua ori pe saptamana si necesita rezervare din partea doritorilor. Acest muzeu iti va dezvalui acvarii romane de pesti bine conservate, site-uri funerare antice si multe alte edificii interesante din erele demult apuse.

Fa o plimbare pe Rua Augusta.

Rua Augusta este principala strada pietonala comerciala ce leaga piata centrala Rossio de malul raului Praça do Comércio. Este locul perfect in care sa te relaxezi dupa o zi incarcata, atmosfera de aici fiind, de altfel, extrem de placuta gratie artistilor de strada.

Cerceteaza pietele.

Daca vrei sa simti gustul real al produselor locale din Lisabona, intra in pietele de alimente din cartierele situate la periferia orasului. Poti accesa usor piata alimentara Mercado da Ribeira, care se gaseste aproape de malul raului Cais do Sodré. De neratat este piata Feira da Ladra, insa aceasta este deschisa doar marti si sambata dimineata.

Viziteaza atractiile de top.

Atractiile principale ale orasului necesita bilete de intrare care pot avea preturi destul de piperate, insa cele mai multe dintre ele ofera acces gratuit intr-o dimineata pe saptamana. In prima duminica a fiecarei luni, poti vizita gratuit Museu Nacional do Azulejo, Museu Nacional de Arte Antiga, Mosteiro dos Jerónimos in Belém, Torre de Belém si, nu in ultimul rand, Museu Gulbenkian.

praca-commercio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *