In ce consta concret un implant dentar? Cat dureaza sa te bucuri de dinti impecabili?

Implanturile dentare se numara printre cele mai moderne solutii pe care oamenii le au la dispozitie atunci cand cauta sa isi completeze dantura si sa se bucure atat de o masticatie corecta, cat si de un aspect fizic facial foarte placut! Cei care sunt tentati sa faca o operatie implant dentar trebuie sa fie foarte bine informati, inainte de a-si face o programare la medicul stomatolog, pentru a sti la ce sa se astepte, cum se desfasoara intreaga procedura, dar si cat dureaza.

operatie implant dentar

Ce sunt implanturile dentare?

Unul dintre primele aspecte pe care viitorii pacienti trebuie sa il stie este ca implanturile dentare sunt piese de forma unor suruburi, realizate, de regula, din titan pur in proportie de pana la 99,95%. Acestea inlocuiesc foarte bine radacinile naturale din osul maxilar, in locurile in care dintii naturali lipsesc. Ulterior, reconstructia este formata din doua segmente diferite: unul este intraosos (implantul in sine), respectiv segmentul supraosos, care este bontul protetic. La final, peste bonturile protetice se adauga coroane, punti sau proteze, in functie de rezultatele pe care si le doresc pacientii.

Cat timp dureaza interventia pentru implant dentar?

In functie de tipurile de implanturi de care pacientii au nevoie, dar si in baza tipurilor de lucrari pe care acestia le aleg, tratamentele pot dura intre 3 si 6 luni. Perioada poate fi una mai mare numai atunci cand medicii se confrunta cu situatii mai delicate.

La pol opus, anumite implanturi pot fi realizate extrem de repede, acestea fiind special create pentru persoanele care nu dispun de mult timp la dispozitie pentru a merge la medic. Ultima inovatie in acest sens este reprezentata de implanturile dentare care pot fi gata in doar 24 de ore si care sunt potrivite mai ales pentru cei care au la dispozitie doar cateva zile pentru a-si rezolva problemele de ordin stomatologic.

Pacientii supusi unui astfel de tratament dentar nu trebuie sa-si faca griji in privinta modului in care vor putea mesteca si vorbi pana cand acesta se finalizeaza, pentru ca doctorii se ocupa si de realizarea unor lucrari provizorii, care pot fi folosite pentru o perioada limitata de timp, cel putin pana cand implanturile sunt gata.

Ce urmeaza dupa o operatie de implant dentar?

Implanturile dentare pot rezista excelent timp de 25-30 de ani, cu mentiunea ca prognozele pentru pacientii care in trecut s-au confruntat cu probleme parodontale sunt unele mai putin optimiste. Esential este, insa, ca oamenii sa respecte cu multa grija indicatiile medicilor si sa continue sa mearga la consultatii, pentru ca specialistii sa se asigure ca totul decurge asa cum ar trebui din punct de vedere al vindecarii.

Conform DrAristide, implanturile se afla astazi in topul preferintelor persoanelor care vor sa-si completeze dantura si sa poata zambi fara a se simti stingheriti! Lista beneficiilor pe care le obtin persoanele cu implanturi dentare este consistenta, motiv pentru care acest tip de tratament este in prezent cea mai buna abordare in ceea ce priveste inlocuirea dintilor lipsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *