Ce ar trebui sa stii daca vrei sa te muti in America

Te gandesti sa te muti in Statele Unite ale Americii in viitorul apropiat? Daca da, atunci articolul acesta iti va fi de folos.

Mutatul in America pentru orice perioada de timp poate fi destul de dificila pentru europeni, chiar si pentru cei foarte buni vorbitori de limba engleza.

Cultura lor este foarte diferita de cea a Romaniei, multe dintre aspectele ei nefiind relevate in filmele de la Hollywood cu care suntem obisnuiti.

Iata care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a te stabili in “Tara tuturor posibilitatilor”:

  1. Americanii au un stil de a comunica diferit de cel cu care suntem obisnuiti.

Sunt, de obicei, extrem de indrazneti, asa ca nu te simti ofensat sau alarmat daca unii dintre noii tai prieteni americani par prea prietenosi cu tine si sunt prea interesati de viata si de trecutul tau. Pentru ei, acestea sunt curiozitati normale.

2. Au un umor diferit.

Umorul negru, umorul exagerat si sarcasmul nu sunt intotdeauna apreciate in America. Asadar, sa nu te miri daca esti inteles gresit. Nu iti face griji ca glumele tale vor fi ratate la inceput. Le va lua timp vecinilor si prietenilor tai americani sa se adapteze la stilul de a glumi al tau – dar, fiind extrem de deschisi la minte, se vor obisnui cu umorul tau.

3. Distanta este perceputa in mod diferit.

Deoarece au o tara atat de mare, americanii privesc distantele si calatoriile intr-un context diferit fata de europeni. In timp ce cateva ore de mers cu masina par a fi un drum lung pentru romani, pentru americani acestea sunt o nimica toata.

4. Ce trebuie sa faci daca esti tras pe dreapta de politie.

Poate parea ciudat, dar este foarte util sa stii ce trebuie sa faci daca ajungi intr-o astfel de situatie. Spre deosebire de alte tari, in America, daca esti tras pe dreapta, nu trebuie sa iesi din masina. Stai acolo unde esti, tine-ti mainile in fata si asteapta ca ofiterul sa vina la tine. Lasa geamul in jos, misca-te incet astfel incat sa nu pari amenintator si fa ce ti se cere.

5. Comercializarea alcoolului este destul de stricta.

Varsta legala de consum de alcool este de minim 21 de ani in aceasta tara. Cele mai multe baruri, cluburi si magazine iti pot cere buletinul dupa ce comanzi alcool, mai ales daca pari mai tanar de 21 de ani. Daca nu ai varsta legala, cu certitudine nu vei primi bauturi alcoolice.

A waiter pours a drink at a bar in Dubai in 2011. In the United Arab Emirates, foreign residents may obtain permits to buy alcohol from a handful of designated stores. Booze is also available in licensed hotels and pubs. Locals, yet again, are out of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *